Vinohradští mají nové komunitní centrum, které vzniklo pod taktovkou neziskové organizace Jahoda, která není v tomto oboru žádným nováčkem. „Cílem tohoto komunitního centra je poskytnout nejen maminkám, ale i široké veřejnosti prostor pro trávení volného času a nabídnout všem generacím co nejširší program během celého týdne. Snažíme se tak vytvořit příjemné místo pro setkávání, a to bez věkového omezení,“ říká Markéta Kalinová, ředitelka Jahody.

V komunitním centru objevíte nejen školku pro děti starší jednoho roku. Cena za školku, kde by mělo být maximálně 12 dětí, bude asi 10 tisíc korun měsíčně. Součástí Jahody na Slupi je i velká hala s hračkami, kde si mohou hrát rodiče se svými dětmi. Zároveň zde nechybí kavárnička, kde mohou maminky s tatínky počkat na své malé dítko. A nebo mohou být dítěti nablízku po celý den. Součástí centra je totiž i coworkingová hala, kde je možné za drobný poplatek strávit den nad prací. 

Slyšíte o Jahodě poprvé? Jahoda je nezisková organizace, která začínala s komunitními centry pro rodiny s dětmi na Černém Mostě. Objevíte ale jejich centrum i na Vinohradech, a teď i na zastávce Botanická zahrada kousek od Karlova náměstí. 

Kromě sociálních služeb provozuje školky, jesle, odpolední družinu a rodinná centra. Pro začínající kapely a muzikanty nabízí vybavenou hudební zkušebnu s nahrávacím studiem. Dalšími činnostmi organizace jsou vzdělávací programy a komunitní aktivity. Mezi největší z nich patří festival Strawberry Fields, který přispívá ke zlepšování života a prevence kriminality na pražském sídlišti.

Podívejte se, jak to tady vypadá:

Fotogalerie
14 fotografií