Budova rektorátu ČVUT se majestátně tyčí nedaleko Vítězného náměstí. Prosklená moderní stavba byla slavnostně otevřena v květnu roku 2017. Teprve nyní se však dočkala cedulí s orientačním a popisným číslem. Jejich upevnění však pobavilo celý internet.

Gafa vyřeší všechno

Ze zveřejněné fotky to totiž vypadalo, že drží na skle jen pomocí lepící pásky. Reakce na snímek pak přišly velmi brzy: „Říkám to pořád, že 21. století se bude jednou nazývat Stoletím izolepy!“ píše na Facebooku uživatel Ladislav. Jiří zase radí: „Kdyby použil aspoň průhlednou pásku,“ a našli se i tací, kteří si pochvalovali účinnost legendární izolepy: „Ja myslím, že je celkem hezké, že si konečně přiznali, že gafa vyřeší všechno, a pokud ne, tak jste jí použili málo,“ napsal Ondra.

Použití lepící pásky bylo jen dočasné. Správce budovy Karel Cabiš přiznal, že si z něj i v práci dělali srandu a není mu to příjemné. Přitom vysvětlení je jednoduché: „S uchycením jsme si lámali hlavu déle. Nakonec jsme cedule připevnili na destičku a tu silikonem přilepili na sklo. Aby nám to nespadlo, museli jsme destičky oblepit izolepou,“ říká sympatický správce.

Pak stačilo, aby šel kolem nějaký vtipálek a fotka byla na světě: „Je mi to trošku líto. Každý přece ví, že to chvílí trvá, než se to přilepí,“ vysvětluje Cabiš. U cedulí se prý nechal vyfotit i samotný rektor univerzity. V pátek dopoledne byla pověstná gafa pryč a sklo i desky zářily jako nové.

 

Fotogalerie
5 fotografií