Francie, Británie, Německo, Indie nebo Jamajka. Všude po světě se šíří příběh o mambě, která uštkla svou majitelku, utekla a ve čtvrtek 4. října byla opět odchycená. Zelený had zaplnil i stránky britského BBC, kde v několika odstavcích střízlivě popisují celý případ.

Podobné zprávy podal i server z Jižní Ameriky Jamaicaobserver. Ten si navíc všímá humoru, který se kolem mamby zelené vyrojil: „Vtipálci na sociálních sítích by přejmenovali blízkou čtvrť Barrandov na Mambarrandov a na filmovém plakátu Sám doma nahradili Macaulayovi Culkinovi hlavu zelenou mambou,“ píše jamajský server.

Saudská Arábie a Švédsko

Podobně pojali svůj článek i v Indii na Timesofindia nebo na serveru ze Saudské Arábie Saudigazette. O hadovi se psalo dokonce na domácím kontinentě v Jihoafrické republice. Server Citizen, který sídlí v hlavním městě JAR Johannesburgu, přinesl místním krátkou zprávu o pražském dramatu.

Hlubočepská zápletka neunikla ani nejbližším českým zahraničním sousedům v Polsku, Slovensku, Německu nebo Rakousku, kde kupříkladu německý server Stern informoval, že mamba byla po třech dnech dopadená. Překvapivě ve Švédsku pak vyšlo nejméně pět článků na různých serverech.

Fotogalerie
8 fotografií