„V současné době probíhají projekční práce na nové podobě části objektu, kde bude sídlit zdravotnická záchranná služba. Dále nyní probíhá technická kontrola stavby s cílem zjistit stav rozestavěné budovy," uvedla tisková mluvčí Prahy 8 Marcela Konrádová. Podle jejích slov následně radnice obnoví práce na stavbě budovy. „Předpokládáme, že k tomu dojde v průběhu září," dodala.

Zdržení stavy kvůli sporům

Objekt byl předmětem sporů mezi Prahou 8, magistrátem a stavební firmou Metrostav. Nakonec se podařilo vyjednat dohodu, kdy budovu dostaví Praha 8. Ze zmíněných peněz od magistrátu dosud obdržela 300 milionů. Původní projekt byl schválen v roce 2010 a počítal s investicí asi 1,1 miliardy korun. Nynější vedení radnice po volbách v roce 2014 zpochybnilo vlastnictví budovy a spor řešil soud. 

Sídlo záchranářů bude zabírat polovinu plochy, která bude upravena pro jejich potřeby. Ve zbytku bude úřad Prahy 8 a komerční prostory. Do budovy se po jejím dokončení nastěhují například úředníci z takzvaného bílého domu v ulici U Meteoru nebo z Centra Krakov. Úřad nyní sídlí na sedmi místech.

Místo nádraží byty

Na Palmovce se plánuje také další projekt, a to na místě nevyužívaného autobusového nádraží při ulici Zenklova. Na něj je od roku 2005 vydáno územní rozhodnutí pro stavbu budovy s více než 300 byty a zhruba 6000 metry čtverečními komerčních prostor.

 

Dozorčí rada dopravního podniku (DPP), který pozemky vlastní, ve středu schválila budoucí kupní smlouvu s firmou Akvo Praha. Za pozemky investor zaplatí 111 milionů korun a přestavbu bude mít na starost developerská společnost Landia Management. Původní smlouva počítala s kupní cenou pouze pět milionů korun. Podle nynější dohody bude cena vyšší. Investor také na své náklady dobuduje dopravní infrastrukturu a bude se podílet na přeměně okolí. V oblasti vznikne terminál pro veřejnou dopravu.

Fotogalerie
10 fotografií