Pracovníci firmy, která eskalátor vyrobila, podle mluvčí Dopravního podniku Anety Řehkové v noci na dnešek vyměnili vadnou součástku. „Oprava byla provedena ve velmi krátkém čase i přes to, že se jednalo o výměnu atypické součástky, která byla na míru vyrobena a expresně dodána ze zahraničí,“ uvedla mluvčí.

Výstup z metra směrem na Anděl dopravní podnik kvůli výměně jezdících schodů uzavřel loni v září. S novými eskalátory se opět otevřel po devíti měsících počátkem června, po zhruba měsíci se však objevila závada a DPP musel u výrobce schody reklamovat. Kromě pohyblivého schodiště, které bylo odstaveno od minulého čtvrtka, byl v pondělí na více než hodinu odstaven i druhý z eskalátorů.

Výměna schodů byla součástí postupného nahrazování sovětských eskalátorů ve všech stanicích metra. Nové schody jsou podle DPP výrazně lehčí, a tedy úspornější. Součástí oprav, které přišly asi na 225 milionů korun, bylo také odstraňování průsaků.

Letos v září DPP plánuje dokončit rekonstrukci ve stanici metra Náměstí Republiky, kde podnik rovněž vyměňuje eskalátory a odstraňuje průsaky. Letos v říjnu pak DPP zahájí práce ve stanici metra Karlovo náměstí. V loňském roce podnik kompletně zrekonstruoval stanici Jinonice.

Video
Video se připravuje ...

Takto vypadá cesta po nových eskalátorech Jiří Marek

Fotogalerie
21 fotografií