Kousek od hotelu Hilton u fontány na Praze 8 se hokejová ikona Dominik Hašek (53) znovu loučí. Tentokrát se svými svéráznými snídaněmi, které si na českém internetu získaly pozornost fanoušků i trollů. V restauracích by jeho chody šanci na úspěch neměly, to ale Haškovi nevadí – jeho zákazníci totiž mají, stejně jako on, rádi obyčejné, tak trochu retro snídaně. Pochutnat si tak po vzoru Dominátora mohli na tukovém rohlíku s máslem, paní Párkové nebo krupicové kaši. „Je to krásné se s někým podělit o snídani a říct si dobré ráno,“ řekl Blesk.cz Hašek, proč vše před třemi lety začalo.

Na poslední snídani, kterou servíruje v pátek od 8 do 14 v Karlíně, lidem připravil speciální menu. Mohou si vybrat z celkem čtyř chodů: vajíčka s párky, palačinky, klobása na grilu nebo ovoce. S heslem „on baví“ a lišákem Smartym na triku je všem hladovým naservíruje sportovní legenda osobně – naplnění žaludku je přitom podmíněno koupí alespoň jednoho „lišáckého“ drinku za 25 korun.

A zdá se, že Dominik Hašek se i dnes jako obvykle vyzbrojil dobrou náladou. Fotí se s lidmi, rozdává drinky u stánku a úsměvy hýří na všechny strany. Nasnídat se k němu přišlo od rána podle redaktora Blesk.cz více než 100 lidí.

Přes 1000 snídaní

Haškovo snídaňové šílenství čítá celkem 1049 ranních pochoutek, teď je ale všemu konec. „Práce je víc a víc a je to náročné. Poslední rok jsme na to najímali lidi, kteří se o snídani dělili. Musíme na to myslet každý den, nechtěl jsem propásnout ani jediný. Už je toho hodně,“ vysvětlil. Podnikatel Hašek, jenž svůj byznys musí dotovat 200 tisíci měsíčně, ale přislíbil, že vymyslí novou strategii, jak svým fanouškům popřát dobré ráno.

Fotogalerie
19 fotografií