O ošklivé a nebezpečné cyklostezce s dírami v zemi po vytrhaných lavičkách jsme vás informovali v únoru tohoto roku. Bydlím tady roky a vypadá to tady takhle otřesně už velmi dlouhou dobu. Netroufám si ani tipovat, jak moc dlouho,“ hodnotila tehdejší stav ulice obyvatelka Prahy 2 Marie, která ulicí Sekaninova prochází pravidelně už roky.

Technická správa komunikací tehdy vypověděla, že s opravami čeká na jaro. Blesk.cz proto nyní zjišťoval, jak práce pokračují. K radosti všech místních teď v místech, kde byly dlouhé měsíce díry v zemi, skutečně stojí nové čisté lavičky. „Opravy vyjdou  na desítky tisíc korun a provádějí se průběžně. Do této doby bylo instalováno zatím osm kusů laviček,“ prozradila Blesk.cz tisková mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Takhle to tu vypadalo před pár měsíci:

Video
Video se připravuje ...

Kde jsou lavičky? Prohlédněte si, jak to vypadá podél potoka Botič v Praze 2 Eva Fornálová

Díry nezmizely!

Vady na kráse nicméně dosud odstraněny nejsou - díry, které po vytržení předchozích laviček v zemi zůstaly, pod novým posezením zejí stále. Lavičky se totiž postavily o několik centimetrů vedle dosavadních děr. „Součástí bude i oprava povrchů,“ přislíbila však Lišková. 

Kromě děr v okolí Botiče zbyly ještě polorozpadlé lavičky, ani ty ale cyklostezku dlouho hyzdit nebudou. „Doufáme, že půjdou opravit. Pokud opravit nepůjdou, budeme je postupně nahrazovat novými,“ řekla na závěr mluvčí TSK. Do budoucna se tak co pár metrů budete moci ve zdejší ulici při sportu zastavit a odpočinout si, aniž byste museli přejet na druhý břeh do parku Folimanka.

Podívejte se, jak to vypadá nyní:

Fotogalerie
8 fotografií