Od začátku dubna, kdy se podzemní stavba zhroutila, městská část větší část propadu vyplnila směsí popílku a sádrovce. Tím se zakryly zhruba dvě třetiny jámy a zbytek dnes zasypali dělníci zeminou. Tu naváželi pomocí koleček a lopatami rozprostírali - těžká technika by totiž mohla místo poničit. „V mezičase ještě proběhl radarový průzkum celého pozemku školní zahrady, jestli ještě někde nejsou podobná problematická místa. Nic takového se nepotvrdilo, takže předpokládáme, že děti budou co nejdříve zase vpuštěny na zahradu,“ uvedla mluvčí Prahy 14 Veronika Berná.

Stále není jasné, k čemu podzemní stavba, která není zakreslena v žádné mapě, sloužila. Není to však protiatomový kryt. Podle Berné je možné, že jde o nevyužívanou jímku na srážkové vody.

Žádný protiatomový kryt

Také podle hasičů stavba nemohla sloužit jako protiatomový kryt, protože prostory nemají parametry tlakově odolného krytu. V místě stavby ani v jejím okolí nejsou žádné inženýrské sítě a zakresleny nejsou ani v žádném z dokumentů, které má radnice k dispozici.

Propad na oploceném školním pozemku v ulici Bratří Venclíků ohlásil v pondělí 2. dubna ráno muž, který v okolí venčil psa. Strop na ploše čtyři krát pět metrů se propadl do hloubky asi tří metrů. Nikdo nebyl zraněn. Statiku blízké školní budovy propad nenarušil.

Video
Video se připravuje ...

Dělníci zalili díru po propadu půdy u základní školy na Černém Mostě. David Malík

Fotogalerie
26 fotografií