Nejvíce cestujících mířilo podle mluvčí letiště Mariky Janouškové do Velké Británie, byla to zhruba sedmina všech pasažérů. Další v pořadí byla, stejně jako v minulém roce, Itálie následována Ruskem. Nejoblíbenější destinací se stala Moskva.

Podle mluvčí přispěly k růstu počtu cestujících mimo jiné nabídka více spojů do exponovaných evropských destinací, jako jsou linky do Barcelony, Madridu nebo Budapešti, a navyšování kapacity na stávajících linkách do Londýna, Říma, Paříže a dalších evropských měst. Letiště Václava Havla zvýšilo v letošním letním letovém řádu počet destinací o šest, celkově tak má česká metropole přímé spojení do 157 míst. U 17 stávajících tras zároveň vzrostl počet spojů. Své linky na letišti nabízí 67 dopravců, z toho tři noví.

Lidé začali více létat do Španělska

Největší meziroční nárůst zaznamenalo letiště u letů do Španělska, kde se počet cestujících meziročně zvýšil o 63 procent. Z destinací byl největší meziroční nárůst zaznamenán u letů do Barcelony, kam směřovalo o 69 procent cestujících více než loni.