Ten si na začátku slibem »všech maškar« raději pojistil, aby průvod bez problémů došel na Kampu. „...Slibuji, že cestou budu stále z plna hrdla zpívat a veselit se... Slibuji, že na Kampu dojdu po svých... a pokud možno po dvou,” pronesl v úvodním slovu starosta.

Chodíme sem každý rok. Je to tradice, kterou snad přivoláme jaro,“ smála se Anežka, která se s přáteli zahřívala u alkoholu, který v průvodu tekl proudem. Nebylo dospělého, který by v ruce nesvíral plastový kalíšek se slivovicí.

Několik hodin veselení

Teploty okolo bodu mrazu k tomu přímo vybízely. Navíc tento masopustní průvod netrval pár desítek minut, ale tři hodiny. „Nejprve se zastavíme u pomníku Tomáše Garigue Masaryka, další zastávka bude konzumní, neboť u hostince U dvou slunců porazíme kobylu, tam se najíme a vydáme se dál...,“ popisoval jeden z organizátorů několikahodinovou cestu Malou stranou.

Video
Video se připravuje ...

Proslov starosty Prahy 1 Oldřicha Lomeckého Eva Fornálová

Na tradiční malostranský masopust se vydalo na tři sta maškarád. K vidění tady byly nejen tradiční české masopustní masky, kterými je koza, kůň nebo medvěd, ale také masky, které připomínaly spíše oslavy Halloweena. 

Podívejte se, jaké masky byly k vidění v ulicích Malé Strany:

Fotogalerie
75 fotografií