Pro Deník.cz se k tomu vyjádřila i radnice Prahy 6, její mluvčí neskrýval zklamání. „Šatníky vandalové opravdu zničili již několikrát, opravovala je radniční služba Pro6. Na jednom místě skříň dokonce někdo ukradl, na dalších místech je pak výtržníci neustále rozbíjeli. V tuto chvíli primárně řešíme, jak vandalství eliminovat,“ vysvětlil Ondřej Šrámek. Pomoci by tak mohlo jejich lepší umístění.

Nejvíce potřebný by byl kamerový systém, který by necitelné výtržníky mohl odlákat. „Zvažujeme místa, kde by skříně byly pod lepším dohledem. Bude také potřeba, aby byly nové šatníky odolnější. Jedním z navrhovaných míst, kde by se v budoucnu mohly objevit, by mohlo být komunitní centrum na Břevnově. Další variantou je také přihlásit projekt do Nápadu pro Šestku II.,“ dodal Šrámek. Do té doby se ale na místa jen tak nevrátí.

Takhle lidé rozdávali oblečení například na Florenci:

Video
Video se připravuje ...

Na Florenci se rozdávalo oblečení zdarma. Cílem bylo co nejtepleji obléct lidi, kteří žijí na ulici Eva Fornálová

Smutné sledování hyenismu

Postupně se musela smířit s ničením a rozkrádáním skříní i autorka projektu Blanka Fröhlichová. „I třetí a poslední skříň byla kompletně zničena a odstraněna,“ informovala příznivce na sociálních sítích. Projekt se nicméně veřejnosti líbil, podobně takto vznikly háčky ve stanici tramvaje Vltavská a na dalších místech po hlavním městě. Řádění vandalů tak autory od podobných činností neodrazuje.

Radnice Prahy 6 v prosinci podpořila dobročinný charitativní projekt #darujkabát, který vznikl v zimě 2016. Jeho záměrem bylo věnování nepotřebného oblečení těm, kteří by jím vzali zavděk. Praha 6 pro tento účel zřídila na třech místech své části „odkládací“ skříně, kam mohou lidé své nepotřebné oblečení dávat a odkud si je mohou i brát. Na Vítězném náměstí, Malovance a Drinopolu však vydržely pouze něco přes měsíc. 

Fotogalerie
20 fotografií