Srdce Modřan

Ze Sofijského náměstí chce radnice vytvořit přirozené centrum Modřan. V budoucnu by dlážděná plocha měla sloužit pro setkávání lidí například při koncertech nebo trzích. V projektu vedení městské části počítá s vybudováním dětského hřiště, umístěním fontány a památníku československého exilu. Na náměstí bude nový mobiliář. Současně radnice nechá upravit prostor mezi budovou pošty a tramvajovou tratí v ulici Generála Šišky. Kromě drobných oprav se Sofijské náměstí neupravovalo od 80. let.

Komořanské náměstí

Podobné změny čekají i Komořanské náměstí, na jehož revitalizaci naváže také obnova ulice Revoluce. V ní bude rozšířen chodník a zrušena silnice v ulici Kyslíková. To bude ale následovat až po vybudování nové otočky autobusů, kterou připravuje hlavní město s Technickou správou komunikací. 

Zanedbaný prostor u ulice Povodňová a Československého exilu nahradí přírodní park, kde bude část zaměřená na děti. V parku bude dětské hřiště pro větší i menší děti a vodní svět, kde bude vodní kaskáda. Místo po úpravách nabídne vyžití i dospělým. Bude zde hřiště na volejbal, restaurace a oddechová louka. Část zeleně zůstane a část nahradí nové stromy, keře a trvalkové záhony. Práce na třech projektech začnou letos a budou dokončené v létě 2019.

Sportoviště

Ještě v tomto roce by měla radnice dokončit stavbu venkovního sportoviště, které bude na Kamýku u ulice Zelenkova. Bude místem pro relaxaci i aktivní odpočinek. Na hřišti budou fitness stanice, na kterých bude možné cvičit zdarma v kteroukoli denní dobu. Na projekt dá 600.000 korun hlavní město. Praha mezi 55 městských částí, které se do projektu veřejných sportovišť zapojily, rozdělí celkem 33 milionů korun a 6,3 milionu korun přispívá také Český olympijský výbor.

Radnice také připravuje obnovu dětského hřiště mezi ulicemi Levského a Vazovova a rozšíření hřiště v Zárubově ulici. Úpravy každého z nich by měly stát 1,2 milionu korun.

  V roce 2019 začne Praha 12 stavět budovu nové radnice za 437,7 milionu korun bez DPH. Čtvrt miliardy korun půjčí radnici hlavní město, splácet je bude 14 let od roku 2023. Zbytek zaplatí z vlastních zdrojů. Modřanská radnice nyní vyžívá sedm objektů různě rozmístěných po Praze 12. Radnice vznikne na pozemcích mezi ulicemi Písková a Generála Šišky. Stavba bude trvat dva roky.