Pozornost strážníků upoutal řidič, který při své úterní jízdě způsobil dopravní přestupek v Praze 12. To ale neuniklo strážníkům, kteří muže v autě raději zastavili z důvodu projednání přestupku týkajícího se bezpečnosti silničního provozu.

Už od začátku se ale zdálo, že něco není v pořádku. „Při komunikaci dotyčný vykazoval známky nervozity. Hlídka u muže provedla orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která byla negativní. Pozitivní výsledek však zaznamenal orientační test na přítomnost jiných návykových látek, a to na opiáty,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí strážníků Michaela Teplá.

Lék na bolest

Řidič se ale začal bránit a k situaci uvedl, že před jízdou nepožil alkoholické nápoje ani jiné návykové látky. „Podle jeho slov pouze večer užil lék proti bolesti zad,“ doplnila Teplá.

Strážníci dále postupovali tak, jak měli. Sedmadvacetiletého muže poučili, omezili na osobní svobodě a vyčkali do příjezdu Policie ČR, která si celou záležitost následně převzala. Ta nyní bude zjišťovat, kde je pravda.