Pokud jste v pátek v podvečerních hodinách slyšeli hlasité rány při projíždění Holešovic, nejednalo se o žádnou střelbu, ale o zahajovací ohňostroj. „Byli jsme zrovna uvnitř paláce, když jsme se lekli, co to je za šílené zvuky, tak jsme nakonec zjistili, že je to ohňostroj,“ těšila se návštěvnice Marie se svými dětmi.

Obří andělé

Součástí zahájení bylo i divadlo. Areálem se také zároveň procházeli andělé v nadživotní velikosti, což některé malé děti spíše děsilo. „Malá se za mě začala schovávat, když to viděla,“ prozradila se smíchem maminka.

Video
Video se připravuje ...

Ohňostroj na Výstavišti Eva Fornálová

Levné dárky

Třicet venkovních stánků nabízí drobné vánoční dárky i dobroty. Po pravé straně objevíte jídlo a vlevo zase stánky s možnými dárky, které koupíte za pár korun. Například barevné dřevěné korále tady stojí 15 korun, vánoční ozdobné kolíčky na papír zase 5 korun.

A pokud vám během vybírání dárků vyhládne, můžete si pochutnat na bramboráku za 25 korun nebo na palačinkách za 55 korun. Zahřát se pak můžete u horké polévky. Bramboračku s hříbky tady koupíte za 55 korun.

Od roku 2015 si můžete užívat vánoční trhy před Průmyslovým palácem pravidelně. K vidění tady bývají tradiční řemesla. Letos se můžete kochat například tvorbou skláře, který vám naživo rád vyfoukne skleničku za poplatek 50 korun.

Trhy jsou otevřené od pondělí do neděle od 10 do 18 hodin. Vstupné činí 25 Kč, děti do 10 let to mají zdarma.

Podívejte se, jak to tady vypadá:

Fotogalerie
32 fotografií