Na Tylově náměstí objevíte na dvacet stánků. Kromě vánočních dekorací, ozdobiček a věnců tady nakoupíte i amazonské cukroví, tureckou chalvu, šálu a ručně šité hračky. A během toho vybírání si může odskočit i na něco dobrého.

Každý si tady přijde na své. „Zrovna prohlížíme věnce, který bude ten pravý, prozradila Marie, která bydlí u I. P. Pavlova. Cena ozdobených věnců se pohybuje okolo 340 korun. Ozdobičky na stromek koupíte i za 7 korun.

Alko i nealko

Svařák tady koupíte za 40 korun, medovinu za 50 korun nebo grog za 40 korun. Pokud neholdujete alkoholu, objevíte tady i stánky s kávou, čajem i horkou čokoládou od 25 do 50 korun.

Video
Video se připravuje ...

První den vánočních trhů Eva Fornálová

Bramboráky i cukroví

A pokud vám vyhládne, v jednom ze stánků připravují halušky za 80 korun a domácí bramboráky za 50 korun. Ty šly hned od začátku dne na odbyt. Přijdu si pro něj za chvilku,“ nakukoval pán mlsně do stánků na tři bramboráky, které se právě smažily. O pár stánků dál zase objevíte jiné slané pokrmy. Koupíte tady například klobásu za 55 korun a párek v rohlíku za 25 korun.

Jestli nejste zrovna milovníky slaných pokrmů, můžete si osladit život u trdelníků, který tady koupíte za 50 korun. „Jsem tady každý rok,“ prozradil prodejce s úsměvem. Cukroví měli na Tylově náměstí první den jen u jednoho stánku hned vedle velkého stromu. A to amazonské cukroví, kde jedna kakaovo-kokosová koule vyšla na 30 korun.

Fotogalerie
36 fotografií