Nápad vytvořit výstavu děl lidí bez domova a následně ji vydražit vznikl u aktivistů z neziskové organizace Přestupní stanice. Myšlenka se zrodila u Jirky Friedricha, který je součástí naší komunity a viděl to jako úspěšný příklad v zahraničí,“ prozradila Eva Dudová, zakladatelka Přestupní stanice.

Koupí obrazu tak přispějete lidem v nouzi nejen na veselejší Vánoce, ale také na dluhy a jídlo na nadcházející dny. Polovina výtěžku půjde na budoucí plat nového zaměstnance Přestupní stanice. Ta by ráda nabídla další pracovní místo pro člověka z ulice, pro kterého je náročné najít si zaměstnání.
Video
Video se připravuje ...

Úvodní slovo Evy Dudové z vernisáže Uličníci Eva Fornálová

Za každým obrazem se skrývá příběh člověka, který si sáhl na samotné dno. Příběhy si můžete přečíst na aukčním portálu i na výstavě v Přestupní stanici, kde nyní díla visí. Právě tam si je následně budete moci vyzvednout, pokud se vám obraz povede vydražit. „Obrazy rádi pošleme i poštou,“ sdělila Dudová. 

Možnost setkání s autorem

Pokud byste měli chuť po koupi poznat autora obrazu nejen z příběhu, který je u obrazu uveden, neváhejte a ozvěte se. „Ujistíme se nejdřív, že s tím souhlasí druhá strana a neměl by to být problém,“ řekla nakonec s úsměvem zakladatelka Přestupní stanice.

Pokud máte chuť před svátky udělat dobrý skutek, obrazy se draží od 100 korun.  Aukci objevíte TADY.

Fotogalerie
36 fotografií