Při testovacích jízdách, které proběhly tento týden, si nešlo nevšimnout, že elektrobus SOR TNB12 má na sobě nápis Brno. Pro tuhle „nesrovnalost“ má ale tisková mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) Aneta Řehková vysvětlení. „Vůz SOR byl provozován v Brně, nejedná se však o majetek brněnského dopravního podniku. Elektrobus už nápisy Brno nemá, má už samozřejmě polep pražského dopravního podniku,“ prozradila mluvčí.

 

Současně zkušebně vyjede na linkách číslo 109 a 239 elektrobus SOR TNB 12, který bude staticky nabíjený. Technici DPP pro něj na Palmovce vybudovali nabíjecí zařízení o délce zhruba 20 m s napájením z přilehlé sekce tramvajové trati.

45 let

V neděli se zhruba v 9:30 tak oba stroje sjedou v Prosecké ulici, aby se veřejnosti předvedly v celé své kráse. Ale fanoušky vozů MHD čeká ještě jedno překvapení. Na místo přijede historický trolejbus Tatra T400. Dopravní podnik tak oslaví zahájení zkušebních jízd a zároveň 45. výročí ukončení provozu elektrobusů, které připadá na 16. října 1972.

Podívejte se, jak se elektrobus připojí na síť:

Video
Video se připravuje ...

Dopravní podnik od neděle 15. října začne testovat elektrobus s dynamickým i statickým dobíjením přes trolej. Dopravní podnik hlavního města Prahy

Fotogalerie
5 fotografií