Houkající sanitky, drama při masáži srdce a pak slzy a zmar. U budovy zpravodajství na Kavčích horách se v pátek po 15. hodině odehrálo děsivé drama. Svědci pádu zavolali záchranku k muži, který podle nich vyskočil z okna. „Byl v bezvědomí a svědci podle pokynů operátorky začali s oživováním,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Že oním mužem byl Aleš P., ale Blesku potvrdilo nezávisle na sobě hned několik lidí přímo z ČT. „Přitom přes den se zdál v pohodě...“ řekl jeden ze zdrcených kolegů. Známý publicista byl prý terčem výhrůžek, které ovšem nikdo nespecifikoval.

Video
Video se připravuje ...

Záběry z místa činu David Malík

Pomoc Moravce

Záchranáři v pokusech o oživení muže vytrvali nekonečných 30 minut, střídali se, pak beztak museli boj o život otce dvou dospělých dětí vzdát. Podle svědků byl jedním z těch, kdo se do příjezdu záchranky pokoušeli kolegovi pomoci, i moderátor politických debat Václav Moravec (43)! A poblíž se měl pohybovat i šéf zpravodajství Zdeněk Šámal. „Muž podlehl zraněním neslučitelným se životem,“ řekla Poštová.

Česká televize nechtěla případ komentovat, nepotvrdila ani, o kterého ze zaměstnanců přišla. „S ohledem na ochranu soukromí se nebudeme blíže vyjadřovat,“ řekla Karolína Blinková, mluvčí ČT. Aleš P. byl dlouholetý novinář, pracoval mimo jiné v ČTK, Lidových novinách i časopisu Týden. V ČT byl zaměstnán od roku 2000, naposledy jako dramaturg aktuálních diskuzních pořadů.
Fotogalerie
9 fotografií