Letiště Václava Havla má za sebou další rekord. Během letošního července jeho zaměstnanci odbavili k letům přibližně 1,7 milionu cestujících, což je oproti loňsku o asi 200 tisíc více. V průměru tak odbaví letiště asi 2300 lidí za hodinu provozu. Kvůli neustále se zvyšujícímu počtu turistů také letiště plánuje rozšířit Terminál 2. Srpnová čísla by měla podle předpokladů být opět rekordní.

Se zvyšujícím se počtem lidí, kteří létají na pražské letiště, se ale zvyšují nároky na dopravu MHD. Dopravní podnik se dlouhodobě potýká s problémy přepravit miliony lidí autobusy. V současnosti se na něj dá totiž dostat pouze linkami 100 ze Zličína a 119 z Nádraží Veleslavín. Většinou jsou ale nacpané k prasknutí i v době mimo špičku.

Podívejte se, jak přistává letadlo na pražském letišti:

Alternativ pouze několik

Kdo nechce volit drahé cestování taxislužbami, nemá mnoho na výběr. Cena z centra města taxíkem na Letiště Václava Havla Praha se pohybuje okolo 500 Kč až 600 Kč. Ceny se však odvíjí od vzdálenosti, která vás od letiště dělí, a také od sazeb jednotlivých taxikářů. Vždy je lepší si částku, kterou za taxislužbu na letiště zaplatíte, předem ověřit. 

Nově se můžete svézt na letiště autobusy společnosti Leo Express. „Chceme cestujícím nabídnout pohodlnou, snadnou a zároveň cenově dostupnou přepravu na pražské letiště, která v tuto chvíli dle našeho názoru v hlavním městě chybí. Klimatizované minibusy vybavené Wi-Fi připojením a zásuvkami od 17. července vyjíždí na Letiště Václava Havla Praha z pražského hlavního vlakového nádraží přes nástupní místa Dejvická a Veleslavín každou hodinu,“ popisuje Kateřina Veitová, tisková mluvčí Leo Express.

Jednotná cena pro cestující, kteří si zakoupí jízdenku bez dodatečné služby vyzvednutí z adresy, je 89 korun. Pro cestující, kteří se nechají vyzvednout na jejich zvolené adrese, je cena jízdenky 199 korun.

Leo Express tím doplnil dlouholetého přepravce na letiště  - České dráhy. Linka Airport Express je speciální autobusová linka, která nízkopodlažními autobusy s rozšířeným prostorem pro uložení zavazadel zajišťuje přímé propojení letecké, železniční a městské hromadné dopravy od 5:30 do 22:30 hodin. Jezdí každých 30 minut. Dospělý se z hlavního nádraží na letiště sveze za 60 Kč, za zavazadlo nezaplatí ani korunu navíc. 

Fotogalerie
25 fotografií