Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Opravy a omezení ve stanicích metra: Kde jsou dělníci teď a kam se chystají?

/
  • V Praze se opravuje několik stanic metra najednou, další úpravy se teprve zahájí.
    3. září 2017 ● 06:30

    Hned v několika stanicích pražského metra najednou v současnosti probíhají práce údržby a další zásahy. Během několika následujících měsíců navíc Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) chystá další úpravy dopravního systému v podzemí. Blesk.cz proto přináší přehled toho, kdy a kde počítat s omezením.

  • 1.

    Palmovka

    Na lince B v současnosti platí omezený přístup do stanice Palmovka. Kvůli opatření se uzavřely všechny čtyři vstupy v západní části stanice z ulic Zenklova a Na Žertvách. Probíhá tady modernizace pohyblivých schodů, výstavba bezbariérového přístupu a výměna eskalátorů ve vestibulu a na nástupiště. Práce začaly v polovině června, DPP tento zásah odhaduje na 5 měsíců.

    Po ukončení těchto prací se dělníci na Palmovce přemístí k východnímu vstupu. Také tady se přístup do metra uzavře, aby tu došlo k výměně eskalátorů. Zásah se na této straně odhaduje zrovna tak na téměř pětiměsíční časové období. Součástí je i podchod, který se znepřístupní zhruba na dobu tří týdnů.

    Uzavírka vstupů na Palmovce začala v červnu, trvat má pět měsíců. Dělníci pak uzavřou východní přístup.
    Autor: David Vaníček

  • 2.

    Muzeum A

    Ve stanici Muzeum na lince A je uzavřené nástupiště ve směru Depo Hostivař. Práce tady podle tiskové mluvčí DPP Anety Řehkové probíhají v souladu s harmonogramem. Dochází tu k sanaci stěn, rekonstrukci nástupištní hrany a demontáži stávajícího odvodňovacího systému.

    Práce tu skončí 12. prosince, na začátku příštího roku pak bude navazovat stejná výluka v opačném směru jízdy. Celkové dokončení dopravce předpokládá v září 2018.

    Ve stanici Muzeum na lince A nestaví metro ve směru Depo Hostivař. Stejné omezení bude čekat i opačný směr.
    Autor: Matěj Smlsal

  • 3.

    Skalka a Jinonice

    Ve stanicích Skalka a Jinonice probíhají práce, které zásadním způsobem cestující neomezují. V Jinonicích pokračují práce po dlouhodobé uzavírce. Ty spočívají v dokončování rozvodů a drobných stavebních úpravách. Dělníci tu skončí 17. listopadu.

    Na Skalce se modernizuje samotná stanice a pohyblivé schody. Předpokládané ukončení realizace je stanovené na konec února příštího roku.

    Práce ve stanici Jinonice pokračují za plného provozu.
    Autor: Martin Přibyl

  • 4.

    Anděl

    Nejbližší chystané omezení ve stanicích metra se objeví na Andělu. V pondělí 18. září se uzavře vstup u křižovatky ulic Nádražní a Plzeňská. Uvnitř stanice dojde k sanaci, výměně osvětlení a dalším úpravám elektroinstalace. V průběhu akce se cestující do metra i z něj dostanou pouze výstupem Anděl – Na Knížecí.

    Stanice metra B Anděl bude přístupná jen od autobusového nádraží Na Knížecí.
    Autor: Blesk - David Malík

  • 5.

    Náměstí Republiky

    Nejspíš začátkem listopadu začne další zásah dopravního podniku ve stanici linky B Náměstí Republiky. Také tady se budou hlavně měnit staré eskalátory za nové včetně automatizovaného systému řízení. Počítá se tady se sanačním zásahem a obnovou poškozených obkladů a dlažeb. Práce tu potrvají 9 měsíců, během kterých se do stanice dostanete pouze od Masarykova nádraží.

    Stanice metra B Náměstí Republiky bude přístupná pouze od Masarykova nádraží.
    Autor: Martin Sekanina

  • 6.

    Karlovo náměstí

    Do stanice Karlovo náměstí se práce přesunou po dokončení úprav ve stanici Anděl. Uzavře se tady výstup, prostor bude přístupný ze strany Palackého náměstí s tím, že podchod na Karlově náměstí zůstane průchozí. Budou se tu měnit celkem tři ramena schodů, plánuje se sanace stěn ve větším rozsahu a upraví se elektroinstalace.

    Začátkem roku 2018 se ještě připravuje úprava stanice Dejvická, kde má dojít k modernizaci osvětlení. Práce tu potrvají celkem 8 měsíců, cestujících se ale nijak zásadně nedotknou.

    Stanici Karlovo náměstí budou opravovat, jakmile se ukončí práce ve stanici Anděl.
    Autor: ČTK/Peška Stanislav

    Fotogalerie
    16 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy