Pokud chtějí lidé od Vltavské vyrazit pěšky na Hlávkův most, nejkratší cesta vede místními podchody. Ty jsou však u obyvatel metropole zakódované jako synonymum pro zpustošené místo, které obývají bezdomovci. Spousta lidí se jim proto raději obloukem vyhýbá.

Místo se ale začíná pomalu měnit. Vstupy do jednotlivých podchodů a schodiště mezi nimi jsou nově ve žluté, červené a zelené barvě. Jakkoliv může tato změna působit bezvýznamně, jde o první ze série změn, která by se v dané lokalitě měla objevit. Mezi ty by mělo patřit i lepší osvětlení, to současné totiž slouží spíš jako útočiště pavoukům a dalšímu hmyzu.

„Pro Prahu by však bylo lepší, kdyby podchody byly zasypány a kdyby byly nahrazeny klasickými přechody pro chodce,“ vyjádřilo se na dotaz Blesk.cz vedení Prahy 7. V současnosti prováděné změny však radnice podporuje.

Podívejte se, jak podchody na Vltavské aktuálně vypadají:

Naštěstí v lokalitě Vltavské nepůjde pouze o novou výmalbu a světla, změn se tu má postupně začít objevovat víc. „Ještě letos by mělo dojít k odstranění nevyužívané lávky pro pěší, která je součástí zastřešení metra a je v havarijním stavu. Na jaře 2018 pak bude zahájena rekonstrukce, jejíž součástí budou opravy zastřešení stanice, výměna oken a další úpravy,“ uvedl mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš. Ve fázi přípravy je také umístění dalších květinových záhonů a výsadba stromů.

Prohlédněte si i fotografie toho, jak neutěšeně místo vypadá:

Fotogalerie
20 fotografií