Prostřednictvím aplikace zmente.to nebo stejnojmenné webové stránky poslali Pražané od 3. března letošního roku už zhruba 4 500 různých podnětů. Nejvíce upozornění se týká stavu silnic, tento tematický okruh tvoří celou čtvrtinu všech příspěvků. „Část podnětů je hned zařazena do zásobníku plánovaných oprav,“ uvedla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Lidé často upozorňují také na veřejná prostranství. V tomto případě jde nejčastěji o odstranění nepořádku, údržbu parků, sekání trávy nebo nefunkční veřejné osvětlení. Pražané také zasílají připomínky k provozu MHD. Díky aplikaci už například došlo k revitalizaci parku Dlážděnka, navýšil se počet kontejnerů tříděného odpadu na Palmovce nebo se opravila nefunkční kašna na Ládví.

Na základě podnětů obyvatel se další plány chystají: má například vzniknout pruh pro MHD a TAXI v Ústecké ulici směrem do centra, opraví se křižovatka Na Padesátém – Průběžná nebo dojde na celkovou rekonstrukci Libušské ulice.

Podprsenky, prezervativy a ptáci

Občas však administrátoři zmente.to narazí na opravdové perly. Kdosi například požádal, aby došlo k odstranění podprsenky ze stromu na Andělu, všímavý občan pak požádal o častější kontrolu kvůli rušení nočního klidu a upozornil na povalující se prezervativy ve svém okolí.

Jistý milovník přírody si pak neodpustil pochvalu za to, že v Praze 10 se zřejmě díky vysázeným rostlinám objevují stehlíci. Jistou formou evergreenu jsou pak připomínky k dokončení Pražského okruhu.

V březnu se spuštění aplikace věnovala i zpravodajská show Selfie z Prahy. Podívejte se:

Video
Video se připravuje ...

Zakázané záběry: Takto jste Prahu neměli vidět! A osada v centru, ze které jde strach Matěj Smlsal, David Vaníček