Zatímco se na jedné straně řítí davy lidí na tramvaj, na druhé ani živáček. Otevření dosud nevyužívaného vchodu zatím nikdo moc nezaregistroval. Přitom nový přístup do metra má lidem usnadnit cestu mezi stanicí metra a vlakovým nádražím, na kterém nově staví vlaky.

A to kvůli opravě Negrelliho viaduktu, který spojuje Holešovice a Karlín. Po viaduktu vlaky během rekonstrukce jezdit nemohou a tak část z nich jezdí odklonem přes Balabenku, další část končí na zastávce Praha-Bubny Vltavská. „Ve čtvrtek a v pátek jsem jednal s Dopravním podnikem. Nejvyšší vedení splnilo slovo,“ pochvaloval si spolupráci starosta Prahy 7 Jan Čižinský. Díky otevření vchodu nemusí cestující, přicházející od vlakového nádraží, celou stanici metra obcházet

Nově otevřený vchod do metra
Autor: Robert Klejch

„Dopravní podnik byl požádán o otevření tohoto vstupu ve stanici metra Vltavská Městskou částí Praha 7. Na základě žádosti bylo v tomto případě vyhověno. Během uplynulého víkendu byly provedeny přípravné práce jako osvětlení, informační systém a podobně, díky nimž se mohl tento vstup otevřít,“ uvedla tisková mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková. 

Co dalšího čeká stanici metra Vltavská?

„V září 2017 bude Dopravní podnik na Vltavské realizovat odstranění nevyužívané lávky pro pěší, která je součástí zastřešení metra. Tato akce by měla být hotova do konce roku. V březnu 2018 pak bude zahájena rekonstrukce stanice metra, jejíž součástí budou opravy zastřešení stanice, výměna oken a další úpravy v přilehlém okolí,“ řekl Blesku mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš.

Fotogalerie
10 fotografií