Město už má tři finalisty. Jejich díla vystavuje u areálu IPR Praha ve Vyšehradské ulici v Praze 2. V říjnu o vítězi rozhodne porota, jejímž členem je také primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

„Praha je krásné město, a když jsme dělali analýzu, kolik různorodých laviček, košů a různého mobiliáře se nachází v Praze, tak nás to zděsilo. Zjistili jsme, že máme 78 typů košů a 32 typů laviček. A ono je to v tom městě vidět, že to je nesourodé a že ho to hyzdí. Proto jsme se rozhodli udělat designérskou soutěž na lavičku, koš a stojan na kolo,“ prozradila Krnáčová v pořadu Blesk.cz Selfie z Prahy, zatímco si nový mobiliář zkoušela.

Svého favorita už má, prozrazovat ho ale samozřejmě nemůže.

Vybraný mobiliář se v ulicích objeví příští rok. Neznamená to ale, že najednou budou úplně všude stejné lavičky i koše. S výměnou začnou tam, kde je mobiliář rozbitý nebo nevzhledný.

„Když například v centru města máme hezký a funkční mobiliář, tak tam bychom ho měnit nechtěli. Například ale na I. P. Pavlova máme několik druhů košů. Ve Stromovce jsou pro změnu malé, takže když se koná nějaká akce na Výstavišti, tak tam chodí hodně lidí a koše jsou přeplněné,“ nastiňuje Krnáčová, kde s výměnou začnou.

Na to, jak nové lavičky a koše vypadají, se podívejte v tomto díle pořadu Selfie z Prahy. Uvidíte také kluky, kteří bez jištění skáčou z pražských mostů:

Video
Video se připravuje ...

Kluci skáčou z pražských mostů bez jištění: Letí až 19 metrů! A Prahu zahalila vánoční výzdoba Matěj Smlsal, David Vaníček, Hudebnibanka.cz

Všechny díly Selfie z Prahy najdete ZDE!