„Omezení v Náchodské ulici potrvá až do 1. srpna, komplikace se tam tedy dají předpokládat i dále, ačkoliv první dny bývají většinou nejhorší. Problém je, že autobusy nemají tento úsek kudy objet,“ uvedl mluvčí ROPID Filip Drápal.

Podle něj je lepší vydat se z Horních Počernic vlakem, který jezdí na pravidelných linkách.

Zpoždění autobusů se dotýká více než deseti linek, a to v obou směrech. Nepravidelný je provoz i v Klánovicích, Šestajovicích nebo ve směru Depo Hostivař.

Cesta autobusem XC trvala desítky minut

V centru města také docházelo ke kolapsu dopravy. Až do 9. července nejezdí část linky metra C mezi Florencí a Pražského povstání, místo toho nasadil dopravní podnik náhradní autobusovou dopravu XC. „Cesta z Pankráce na Muzeum trvá metrem osm minut, dnes mi tato cesta zabrala 40 minut,“ uvedla jedna z cestujících.

Nastoupit mohla asi do pátého přistaveného autobusu, nejvíce času zabral průjezd zaplněnou magistrálou. Ve směru do centra autobusy dlouhé minuty popojížděly na Nuselském mostě a v Legerově ulici.

„Na magistrále je speciální pruh pro autobusy směrem do centra, lidé ho ale nerespektují," řekla mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Mezi Florencí a Pražského povstání nejezdí metro.
Autor: Denisa Cingelová

Výluky i na tramvajových linkách

Problémy jsou i na řadě tramvajových tratí. Mezi 1. a 10. červencem nejezdí tramvaje mezi Strossmayerovým náměstím a Hradčanskou. Nahrazuje je autobus X1, linky objíždějí opravovaný úsek po nábřeží.

Problémy očekávejte také v Praze 3. Od 1. do 4. července přerušili provoz tramvají mezi Olšanským náměstí a Nákladovým nádražím Žižkov a zároveň mezi Ohradou a Spojovací. Od 5. do 9. července nepojedou tramvaje mezi Nákladovým nádražím Žižkov a Biskupcovou.

V období od 1. července do 9. srpna neprojedete z Moráně na Albertov.

A máme tu další výluku od 1. 7., tentokrát až do konce srpna. Tramvaje nejezdí mezi Březiněveskou a Vozovnou Kobylisy. Linka 17 je ve směru z centra ukončena v zastávce Kobylisy (nástupní zastávka Březiněveská). Linka 24 je ve směru od Kubánského náměstí ze zastávky Kobylisy odkloněna přes zastávky Střelničná, Kyselova, Ládví a Štěpničná do obratiště Sídliště Ďáblice. 

Od 10. července rozkopou tramvajovou trať na Palmovce. Tramvaje nebudou jezdit ulicí Zenklova mezi Sokolovskou a Na Žertvách. Linky číslo 1, 3, 8, 10, 16, 24 budou vedeny ulicemi Sokolovská, U Balabenky a Na Žertvách. Linka číslo 6 bude ve směru od Kubánského náměstí ze zastávky Palmovka prodloužena přes zastávky Balabenka a Nádraží Libeň do zastávky Harfa, kde skončí.

A od 11. července uzavřou na pět měsíců jedno nástupiště stanice Muzeum na lince A, a to ve směru Depo Hostivař. Vlaky tudy budou projíždět, v opačném směru zastaví normálně.

V Praze rostou zastávky MHD, na kterých se můžete zdarma připojit k wi-fi. Na pokus, jak je internet rychlý, se podívejte v tomto díle Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

To je krása: Další Zlatá ulička v Praze! A nové zastávky MHD: Umí rychle stahovat i filmy. Matěj Smlsal, David Vaníček, Hudebnibanka.cz