Vyhlídková jízda odstartovala v obratišti Špejchar nedaleko Hradčanské. Dvouhodinovou cestou provázel astrolog, průvodce a historik Jan Kroča, který si pro pasažéry připravil nevšední poznávání okolí skrze znamení zvěrokruhu.

„Žádné jiné město světa nemá čtvrti rozdělené do přesně dvanácti stejných segmentů znamení. Ty segmenty ještě pokračují ven z Prahy. I Čechy se tak dají rozdělit. Pro Moravu to už tak neplatí. Čechy jsou výjimečné,“ prozradil po páté hodině odpolední, kdy tramvaj odstartovala svou trasu.

Dobrá energie na Bílé skále

Měsíček vyjel z točny u Hradčanské směrem dolů do Holešovic. „Letná je pod vlivem energického berana. Čím jedeme níže a níže, potkáváme více secesních domů,“ zmínil při průjezdu z Letenského náměstí směrem ke Strossmayerovu náměstí ke kostelu svatého Antonína. 

Tramvaj se vydala pod Magistrálou přes Vltavskou a Dělnickou směrem k Tróje.  „Na Bílou skálu chodí meditovat party jogínů. Srovnáván je energeticky s Vyšehradem,“ ukazoval na kopec před novým mostem v Holešovicích.Při cestě do Tróji se tramvaj opět řítila do území znamení Býka, pro kterého je podle Kroči typická příroda. Při cestě do Vozovny Kobylis se pasažéři dozvěděli například i to, v které čínské restauraci pravidelně večeří Václav Klaus.

Nakonec si mohli Pražané projít Ďáblický háj, ve kterém měli rázem pocit, že jsou mimo velkoměsto. Další chystaná projížďka pod taktovkou dopravního podniku bude 14. května na téma alchymistického Letohrádku Hvězda. V úterý 16. května a 27. června se Měsíček vydá po stopách zaniklých i fungujících pivovarů. Jízdy jsou zpoplatněné, a to v rozmezí od 250 Kč do 450 Kč. Více informací najdete zde.

Fotogalerie
12 fotografií