Metro C až do Velikonočního pondělí nestaví v sedmi stanicích z důvodu opravy. Zatímco někde lidé plynule přestoupili z tramvaje do autobusu XC, na jiných stanicích museli po správné zastávce náhradní dopravy pátrat.

Například z centra dojedete autobusem přímo na zastávku Vltavská. Ovšem v opačném směru si musíte popojít. A to na zastávku linky 156 na nábřeží Kapitána Jaroše.

Zatímco jindy bývají při výlukách na autobusových zastávkách informátoři z dopravního podniku, při cestě tam i zpátky redaktorka Blesk.cz žádného muže v reflexní vestě nespatřila. Lidé tak často přebíhali ulice, aby objevili správné místo odjezdu.

Tisková mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková však uvádí, že bylo do terénu nasazeno na 177 informátorů. Na zastávkách autobusů, ale nebyli.

„Jedete do centra?“ ptali se zmatení cizinci řidiče, který při každém otevření dveří informoval nové pasažéry, jakou trasou autobus projíždí. 

Náhradní autobusová doprava XC bude jezdit až do Velikonočního pondělí. Pro kompletní přehled zastávek se podívejte na stránky dopravního podniku.

Fotogalerie
9 fotografií