Lidem bylo k dispozici asi 70 jízdních kol, jako například Favority, Esky a kola horská. Rekola také nabízela různé díly – rámy, blatníky, řidítka, pedály a další drobnosti.

Před skladem se už kolem 9:30, tedy půl hodiny před otevřením, začal hromadit obrovský dav lidí. „Je 9:46 a před branou fronta..,“ uvedl na Facebooku události Jan Srbený.

Dokonce i „rekoláci“ takový ohlas absolutně nečekali. „Přišla hromada lidí, která během chvíle vše vybrala. Po hodině otevření nám tu zbyly asi jen čtyři rámy, které byly pak také hned pryč,“ popsala šílenství Magda Zicháčková z Rekol.

Každý zaplatil, kolik chtěl

Frontu lidí chtěli organizátoři vyfotit, což se jim ale nepodařilo, protože se lidé rozeběhli po dílně jako šílení hned v momentu, co se otevřely dveře. „Proto jsme o půl dvanácté napsali na Facebook události, ať už ani ostatní lidé nechodí, že to nemá cenu. Vůbec nic nám nezbylo,“ dodala Zicháčková.

Cyklozásoby poskytl spolek Rekola už minulý rok v létě, pro veliký úspěch se rozhodl akci uspořádat v únoru znovu. „Plánovali jsme udat nepotřebná kola, rámy a součástky, které jsme chtěli zrecyklovat, a ještě jednou tak přivést do pražských ulic další cyklisty,“ doplnila Magda Zicháčková.

Cena za kola a díly byla dobrovolná. Každý mohl dát, kolik sám uvážil, či poskytnout firmě malý příspěvek nebo si koupit „rekolí“ členství.

„Akci určitě v budoucnu uspořádáme znovu, když jsme viděli, že je o kola zájem. Zároveň nás těší, že Pražané chtějí jako dopravu po metropoli využívat právě jízdní kolo,“ uzavřela Magda Zicháčková.

Podívejte se, jak to při nabízení kol zadarmo vypadalo:

Fotogalerie
34 fotografií