Minulou středu odpoledne šla Terezka (10) se dvěma kamarádkami a bráškou Tomášem (3) bobovat. „Míjeli dům, kde na dvoře byli dva vlčáci,“ řekla Blesku maminka Terezky a Tomáše Nicol Živná (30). „Dírou podhrabanou pod plotem vyběhli na ulici a první z nich skočil na Terezčinu kamarádku.“ Dívka se strašně lekla a děti začaly utíkat. Oba vlčáci je ale dohnali a začali je chytat za ruce a nohy.

„Naštěstí zrovna kolem jela sousedka,“ řekla Nicol Živná. „Když jsem děti se zvířaty viděla, vystoupila jsem a snažila jsem se je odehnat,“ popsala Blesku zachránkyně Eva Luňáková (34).

Kousanec do nohy

„Děti jsem naložila do svého vozu, to už ale přiběhli další lidé,“ dodala. Právě ona nakonec utržila největší zranění, jeden ze psů ji pokousal na noze.

Díra od psích zubů v rukávu bundy
Autor: David Malík

Zasáhla včas. Děti vyvázly jen s modřinami. „Byly samozřejmě v šoku. I my. Okamžik, když vám cizí člověk oznámí, že vaše děti napadli psi, to bych nepřála zažít nikomu,“ dodala maminka.

Šli i po policistech

K incidentu přijel strážník Michal Dudla (34). „Lidem se podařilo zahnat zvířata na blízkou otevřenou zahradu a zavřít je tam,“ řekl Blesku. Po chvíli se však oba vlčáci opět ze zahrady dostali a zaútočili na strážníka a policistu, který byl přivolán. „Podařilo se nám je znovu zahnat na pozemek majitele,“ dodal Dudla. Majitel teď bude čelit přestupkovému řízení, zatím mu hrozí jen pokuta.

Majitel: „Všem se omlouvám“

„Jsou to dospívající štěňata německého ovčáka, řádně vychovaní, socializovaní, ve výborném zdravotním stavu a řádně očkování,“ řekl Blesku majitel psů T. J. (39). Chápe, že zvířata děti vyděsila, proto křičely a utíkaly. Zásah Luňákové pak prý mohli považovat za útok a bránit se. „Všem se omlouvám. Všechny škody i léčebné výlohy jsem připraven uhradit,“ dodal majitel s tím, že okamžitě stavebními úpravami zamezí podobným útěkům.