Zplodiny z přemíry dopravy v Praze 6 přerušují povolené limity. Od zprovoznění tunelového komplexu Blanka si stěžuje jak radnice Prahy 6, tak její obyvatelé na horší ovzduší a větší intenzitu dopravy okolo výjezdu na Prašný most.

Praha si kvůli Blance nechala už dříve změřit imise, a to před jejím spuštěním na podzim roku 2015, pak v únoru a posledně v srpnu a září roku 2016. Zjistilo se tak, že se zvýšila hodnota sloučenin dusíku i prachových částic.

Ulevit má Zelená Malovanka. Ale kdy?

Místostarosta Prahy 6 Martin Polách, který má na starosti dopravu, není z výsledků překvapen. „Předpokládali jsme, že to tak dopadne. Praha 6 obecně na Blanku poměrně doplatila, a to zejména v obydlených čtvrtích, jako je Vítězné náměstí a právě Patočkova ulice,“ uvedl.

Aby se ovzduší alespoň trochu ulevilo, chystá se projekt s názvem Zelená Malovanka, který má za cíl postavit stěny, jež budou pokryté zelení. Zároveň se měly vybudovat i lávky pro pěší, ze kterých ale kvůli námitkám policie sešlo.

I když Zelená Malovanka získala stavební povolení, stále se nic neděje. Výběr dodavatele stavby se loni zkomplikoval a celý tendr se zrušil. Stavební povolení projektu vyprší v letošním prosinci.

Fotogalerie
6 fotografií