„V úterý krátce před desátou hodinou večer přijali strážníci z Prahy 2 opakovaná oznámení na neznámou ženu, která v Šumavské ulici hlasitě křičela. Hlídka ženu dostihla v křižovatce ulic Šumavská a Slovenská, kde pomateně pobíhala po vozovce, nesrozumitelně křičela a byla dezorientovaná. Když si všimla strážníků, začala jim sprostě nadávat,“ uvedl tiskový mluvčí pražské městské policie Jan Čihák.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci na Vinohradech zatkli pomatenou ženu, která se chovala agresivně. Skončila na psychiatrii. Městská policie hlavního města Prahy

„Hlídka ji vyzvala, aby se uklidnila a prokázala svoji totožnost. Ta místo toho začala z místa odcházet a pokusila se jednoho ze strážníků napadnout údery do obličeje. Protože nebylo jasné, zda žena není pod vlivem drog, hlídka jí přiložila služební pouta a přivolala na místo záchrannou službu,“ dodal mluvčí.

Záchranáři agresivní ženu za asistence strážníků převezli do jedné z pražských nemocnic. Tam ošetřující lékař rozhodl o jejím převozu na psychiatrii, kde byla následně hospitalizována.