Na sociální sítích se zpráva o smrti hudebně nadaného bezdomovce, který hrál na 48 nástrojů, rozšířila velice rychle. Hlavně tedy mezi obyvateli Letné, které smutná novina zasáhla nejvíce, protože k Letné neodmyslitelně patřil tak jako metronom.

Na facebookové skupině Letenská parta na něj všichni s láskou vzpomněli a také nahlas zapřemýšleli nad tím, zda se na místě, kde zemřel, nenechá postavit pomník.

„Na tom místě, kde smutně skonal, by mohl být realizován malý pamětní pomníček. V platanové aleji Letenských sadů. Stačila by skromná kamenná deska jako výraz paměti na něj i memento. Zasloužil by si to,“ uvedl jeden z fanoušků Letenského George na Facebooku.

Pohřeb je na prvním místě

Obrátili jsme se tedy s dotazem ohledně zhotovení pomníčku na vedení Prahy 7, konkrétně na starostu městské části. Ten není proti, avšak je podle něj důležitější a na pořadu dne zajistit pro Letenského George důstojné »rozloučení«.

„Nejdříve budou hledáni příbuzní, a pokud nebudou dohledáni nebo nebudou chtít vypravit pohřeb, Praha 7 se o něj postará,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.