Z Moravy či z Ústí do Poslanecké sněmovny jen s jedním přestupem? Linka 15 jede od Hlavního nádraží přímo na Malostranskou a na Malostranské náměstí.“ Tento slogan je teď k vidění na některých tramvajových zastávkách. 

Informuje o tom, že Prahou bude jezdit nová tramvaj číslo 15. Ta by se dala označit jako poslanecká. Z „hlaváku“ i „masaryčky“ totiž bude jezdit přímo ke Sněmovně.

Má být mimo jiné náhradou za zrušené parkoviště na Malostranském náměstí, kde řada poslanců parkovala. Aby politici nemuseli řešit, kde auto nechají, mohou tedy od konce srpna využívat novou tramvajovou linku.

Problémová hláška

Podle informací Blesk.cz se ale slogan určený poslancům na letáky dostat neměl. Týmu, který na desítkách hlášek pracoval, přišel nakonec až moc provokativní. Řada poslanců totiž nemůže magistrátu zapomenout, že jim parkoviště zrušila.

Nicméně se stalo a text na zastávkách omylem visí. „Na sloganech pracovalo mnoho lidí a bylo mnoho nápadů, které ale někdy nakonec nebyly úplně dokonalé. To je tak vždy, když se připravuje něco tak rozsáhlého,“ řekl Blesk.cz Martin Šubrt z organizace ROPID, který revoluci v MHD chystal a je spoluautorem kampaně.

Primátorčin náměstek pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD) doufá, že se kvůli sloganu nikdo nenaštve.

„Jsem rád, že existuje linka propojující vlaková nádraží s úřadem vlády, ministerstvem financí či parlamentem a jinými institucemi. Na druhou stranu bych byl nerad, aby to někdo bral jako provokaci. Ústavních činitelů si vážím. Obecně ale věřím, že MHD je pro cestování po Praze zkrátka nejlepší,“ uvedl Dolínek pro Blesk.cz.

Takto vypadá kampaň na zastávkách:

Fotogalerie
6 fotografií