Bezdomovci přišli do Tiskárny na vzduchu, která se nachází na kraji Stromovky, v hojném počtu.

Měla jsem obavy, že se k nim informace o pikniku nedonese a že budeme mít přebytky. Ale jak vidíte, budeme rádi, pokud jídlo zbude do večera,“ zmínila aktivistka Lenka Palová z organizace KRISA – platformy pro sdílení zkušeností a rozšiřování diskurzu kritické sociální práce. 

Ve Stromovce se hodovalo od 14. do 18. hodiny. „To jídlo je senzační. Bublanina nemá chybu. Ochutnal jsem od všeho,“ liboval si bezdomovec Evžen, který na akci dorazil společně s přáteli. 

„Mám dceru, ale bojím se ji kontaktovat,“ svěřil se Evžen (vpravo), který se stejně jako většina lidí bez domova stydí za svůj osud.
Autor: Eva Fornálová

Uspořádat akci jsme se rozhodli asi před dvěma měsíci v rámci kampaně KRISA s dobrovolníky, se kterými se snažíme pomáhat lidem bez domova s úřady. Chtěli jsme, aby se ti lidé měli jeden den hezky a cítili se dobře,“ vysvětlovala Lenka Palová.

S přípravou hostiny pomáhala řada dobrovolníků. „Máme radost, že nám pomohly kuchařky z Jako doma, které napekly koláče a slané pečivo. Poté jsme dostali deset kilo klobás. Pomohli nám i z Food not bombs. Jídla tak máme požehnaně,“ vyprávěla o velké pomoci z řad dobrovolníků organizátorka.

Piknik pro bezdomovce nebyl posledním. „Rádi bychom akci pořádali každý rok,“ zmínila Lenka Palová, která se těšila z nadšených návštěvníků.

Podívejte se, jak piknik probíhal:

Fotogalerie
16 fotografií