Díky vybrané částce 160 tisíc korun bude moct Bubec rozkvést. „Zahrada je sochařským parkem, je tady komunitní záhon, vzadu máme ohniště…,“ popisoval současné místo ředitel společnosti Bubec Čestmír Suška.


Umělecká zahrada, která se nachází v pražských Řeporyjích, však i po snaze dobrovolníků nebyla tou snovou komunitní zahradou. „Spousta věcí tady stále schází. Chybí nám rozvody vody a elektřiny, pěkná zeleň a komunitní kuchyň,“ vysvětloval důvod kampaně Čestmír Suška. 
Zahrada Bubec slouží jako komunitní místo.
Autor: Bubec


Zájem místních o to, podpořit komunitní místo, byl velký. „Rádi jsme s rodinou přispěli na dobrou věc. Zahrada Bubec přináší radost a inspiraci,“ zmínila jedna z přispěvatelek na crowdfundingovém portálu.

Výsledek byl pro Bubec milým překvapením. „Jsme s úspěšnou kampaní spokojeni. A hlavně velice děkujeme všem dárcům, kteří nás podpořili,“ těšila se z úspěšné kampaně koordinátorka projektu Bubec Simona Martínková. 

„Již v úterý máme poradu nad pracemi na zahradě a dle výsledné částky provedeme plánované rozvody vody, elektřiny a další práce,“ dokončila Simona Martínková.
Fotogalerie
14 fotografií