Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Letní kina v Praze: Futurismus, klasika v parku nebo na rande u Vltavy

/
  • Letní večery mohou Pražané trávit mimo jiné v letním kině.
    1. června 2016 ● 07:30

    Společně s prvním červnem přichází pro Pražany také čas pro návštěvu letních kin. Možnosti jsou různorodé. Zažijte futurismus v Cross Clubu nebo klasiku na dece v Riegrových sadech. Večerní procházka po náplavce zakončená letním kinem na břehu Vltavy zase zaujme mladé lidi při vymýšlení programu na první rande. Podívejte se na místa, která lze navštívit.

  • 1.

    Meetfactory

    letním kině MeetFactory vás letos čeká čtyřdílný cyklus tematicky laděných projekcí s názvem Be kind rewind, který odkazuje na již zaniklé videopůjčovny, kulturu videokazet a nálepek, které žádaly diváky, aby po zhlédnutí filmu videopásku převinuli zpátky na její začátek.

    Vedle prázdninově odlehčených filmů a diváckých hitů nebudou chybět ani artově laděné snímky pro filmové nadšence. Vstupné je 80 Kč. Obyvatelé Prahy 5 mají díky podpoře městské části slevu 50 procent.

    MeetFactory
    Autor: Facebook

  • 2.

    Cross Club

    Po roce je opět letní kino před Crossem. Samotný klub se již roky drží osvědčené tradice a vstup je po celé léto zdarma. Každou středu se pravidelně promítá od 21:30 před klubem Cross. Největší výhodou je zajímavé futuristické okolí, které se oproti ostatním kinům v Praze může pochlubit zajímavým námětem.

    Letní kino v Cross Clubu
    Autor: Facebook

  • 3.

    Výletní kino Smíchov

    Kino je přímo u vody na kamenné náplavce Hořejšího nábřeží, Praha 5 Smíchov. Zde si můžete užít neopakovatelnou atmosféru letního kina mezi Vltavou a opěrnou náplavní zdí. Areál je vždy otevřen v 18:00 od čtvrtka do pondělí. Projekce začínají až padne tma, v srpnu mezi 21:30 a 22:00.

    Cena lístku je 100 Kč, vyzkoušet si přitom můžete i přívoz z Výtoně na Smíchovskou náplavku. Je v ceně lístku.

    Smíchov
    Autor: Facebook

  • 4.

    Žluté lázně

    Žluté lázně, rozkládající se na břehu řeky Vltavy v Praze 4 - Podolí na ploše tři a půl hektaru jako každý rok na svém prostranství promítají i letní kino, prozatím však není znám program. Pro Pražany i návštěvníky hlavního města kultovní místo, kde se scházeli za rekreací, odpočinkem a sportem.

    Žluté lázně
    Autor: zlutelazne.cz

  • 5.

    Riegrovy sady

    Každou neděli a pondělí od 21:00 (srpen a září cca od 20:00) bude na velké zahradě v Riegrových sadech promítán jeden jeden z filmů. Tituly jsou letos vybrány tak, aby uspokojily většinu diváků. Vstup je zdarma

    Letní kino v Riegrových sadech
    Autor: Facebook

  • 6.

    Střelecký ostrov

    Letní kino na Střeleckém ostrově (Letňák) je pro Pražany již typická destinace. Na ostrově se během léta koná několik desítek akcí a večerní kino je jeho samozřejmostí. Potěší hlavně mladé lidi, kteří si užívají volného léta. Kromě promítání filmů se zde můžete zúčastnit mnoha koncertů. Každý si zde jistě vybere to své.

    Letňák na Smíchově
    Autor: Facebook

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy