Koncert kapely AC/DC předcházely vášnivé debaty fanoušků na sociálních sítích. Skutečnost, že místo stálého člena formace Briana Johnsona, kterému dle lékařů hrozí totální ztráta sluchu, bude s kapelou vystupovat jiný zpěvák, příznivce rozdělovala na dva tábory. Místo Johnsona se za mikrofon postavil kontroverzní zpěvák Axl Rose z další rockové legendy – kapely Guns N’ Roses. Někteří fandové kapely se těšili, že uvidí koncert v netradičním pojetí, ti druzí ale měli obavy z toho, že formace s jiným zpěvákem nevyzní dle jejich představ.

Reakce fanoušků po koncertě dávají na tyto obavy zapomenout, i přes dočasnou personální změnu v kapele si totiž hraní muzikantů v Letňanech lidé užili. Vadou na kráse se ovšem staly předplacené karty, které si byli návštěvníci nuceni v areálu konání akce koupit. Bez nich by si totiž nekoupili ani pivo, které k takovým koncertům neodmyslitelně patří. Hotově se totiž platit nedalo. „Ty karty, to bylo zlo. Asi půl hodiny minimálně jsme nejdřív čekali, než si tu kartu vyzvedneme,“ začíná vyprávět fanoušek Pavel z Mostu, který si sice atmosféru moc chválí, ale na občerstvovací karty nadává.

AC/DC si podmanili Prahu. Na jejich koncert přišly desetitisíce lidí, další jej poslouchali za hrazením.
Autor: Aktu.cz

„Dobili jsme si kartu za 300 Kč, abychom si vůbec mohli koupit první pivo. Hned nám strhli 25 Kč, které slíbili, že nám vrátí. Pak jsme si vystáli další frontu u stánku a strhli nám 120 Kč, a to za pivo a za zálohu na kelímek,“ pokračuje fanoušek Pavel. „Zbylo mi tedy 155 Kč s tím, že jedno pivo stálo 70 Kč, takže jsem si dal dvě a na kartě mi zůstalo 15 Kč. Pořád na kartě nějaké peníze zbývaly, protože si člověk nemohl nabít kartu za méně než tři stovky. Ještě teď mám na kartě asi 25 Kč a nevím, co s tím,“ dodal Pavel.

Slova Pavla z Mostu potvrzuje i Tomáš Š. z Pardubic. „Po koncertě si lidé na místě chtěli ještě vybrat jídlo a pití, než se dostanou z areálu, ale stánkaři jim už nic neprodali a peníze, které jim na kartě zbývaly, jim nevrátili. Fanoušci se nedali a začali jim vzteky demolovat stánky a bylo všem řečeno, že si mají písemně o vrácení peněz zažádat podle karet,“ uvedl Tomáš.

Blesk.cz oslovil pořadatele, aby se ke kritice fanoušků vyjádřil. Na informaci od pořadatele čekáme.