O zvýšení parkovací kapacity zoo se mluví již dlouho. V současné době pražská zoologická zahrada disponuje třemi parkovišti o kapacitě kolem 850 aut, přičemž lidí do zoo přijedou denně tisíce. O problematice dopravní obslužnosti v sobotu jednal ředitel pražské zoo Miroslav Bobek s náměstkem primátorky pro dopravu Petrem Dolínkem. „Výsledek je následující – co nejdříve bude zřízeno záchytné parkoviště u výjezdu z tunelu Blanka a kyvadlová doprava z tohoto parkoviště ke vchodu zoo prostřednictvím speciální linky DPP (pražského Dopravního podniku),“ uvedl Miroslav Bobek.

Problém s parkováním vyřeší i rozšíření jižního parkoviště

Kromě nového parkoviště se rozšíří i počet míst jednoho ze stávajících parkovišť zoo. „Ve střednědobém a dlouhodobém horizontu budou zlepšovány možnosti přístupu do zoo přes Císařský ostrov, respektive z protilehlého břehu Vltavy,“ dodal Bobek.

 

Kolik parkovacích míst přinesou nové plány, zatím jasné není. O dalších podrobnostech by se mělo výhledově teprve jednat. Situaci je podle Bobka potřeba řešit co nejdříve, protože zoologická zahrada má s dopravou a parkováním problémy. Podle zpráv z minulých let se návštěvnost pražské zoo za pěkného počasí při oznámení otevření nových pavilonů nebo oznámení nového přírůstku pohybovala kolem 10 tisíc návštěvníků.