Studentský Majáles vznikl před čtyřmi lety díky nespokojenosti studentů vysokých škol se současnou podobou Pražského Majálesu. Důvodů bylo hned několik.

„Současný Majáles, ne ten studentský, se nedrží historie a tradic. Přišel o veškeré kouzlo, které právě tento studentský navrací,“ těšil se student Dan (21), který se vydal už v 10 hodin ráno na alegorický průvod, na který si stejně tak jako většina připravil originální masku.

Majáles od studentů se snaží zachovávat tradice. A to od průvodu, ve kterém studenti vyjadřovali nesouhlas s aktuálním děním ve společnosti, po hlavní program, který tvoří studentské kapely nebo divadla.

„Jsem na tomto Majálesu už podruhé. Jsem opravdu nadšená. Můžu se podívat na snímky od začínajících scenáristů. Je tu šance diskutovat o aktuálním dění ve světě. Není to jen předražený koncert. Je to něco víc, je to opravdu o studentech,“ zmiňovala klady programu Tereza (23).



„Bude to pár let zpátky, kdy se mě kamarádky ptaly, zda se k nim přidám na Majáles, ale jako studentka jsem neměla 500 korun nazbyt jen za vstupenku,“ vzpomínala Pavlína (24), která se nikdy Pražského Majálesu nezúčastnila. „Říkala jsem si, že tak přicházím o šanci poznat studenty z jiných škol. Mrzelo mě to. Jsem proto moc ráda, že se našli studenti, kteří vyslyšeli moje tajné přání, a já se tak nemusím dívat na peníze a můžu si užít atmosféru i bez nich. Tedy ne bez lidí, ale těch peněz,“ usmála se Pavlína.

Fotogalerie
15 fotografií