Centrum rekreačního sportu a odpočinku. Ladronka láká cyklisty, běžce a převážně in-line bruslaře. Byť se sportovci na Ladronku mohou velice snadno dostat MHD, nejčastěji na místo jezdí autem. Ve chvíli, kdy je víkend a krásné počasí, se změní okolí Ladronky v jedno velké parkoviště. Špatně parkujících lidí jsou tu desítky, protože míst k parkování je málo.

Pro strážníky to znamená ráj, pro motoristy naopak pohromu. Ačkoli je tu příležitostí k parkování podle mnohých lidí nedostatek, policie si myslí něco jiného. „Co se týká parkování v blízkosti Ladronky. Návštěvníci s vozidly mohou stát v Tomanově ulici, kde jsou tzv. zálivy. Do těchto zálivů mohou zaparkovat desítky vozidel,“ řekla Blesku tisková mluvčí městské policie Irena Seifertová. Park také často využívají i rodiny s dětmi, pro které je cestování pomocí veřejné dopravy náročné. 

Praha 6 další parkoviště neplánuje

Stejně jako policie si myslí i městská část Praha 6, že parkovišť je zde dostatek. „Parkovací místa jsou v dané lokalitě v ulicích Tomanova, Podbělohorská i na opačném konci tamní in-line dráhy. Bruslaři pak navíc mohou využívat kapacity veřejného parkoviště u nedaleké prodejny Kaufland, kam se dá bezkolizně dostat podchodem zahloubeným pod Kukulovou ulicí,“ řekl Blesku tiskový mluvčí městské části Praha 6 Martin Churavý. 

I přesto, že podle policie a městské části je zde dostatek prostoru pro automobily, pokuty jsou tu na denním pořádku. „Nejčastějšími prohřešky v oblasti dopravy, které strážníci musí řešit v souvislosti se zaparkovanými vozidly u Ladronky, jsou stání na chodníku a stání na zeleni,“ řekla dále Blesku Seifertová. Za tyto přestupky hrozí pokuta až 2 tisíce korun nebo dokonce odtažení vozidla. 

Řidiči, kteří na Ladronce nenašli vhodné místo k parkování, postavili své automobily přímo na trávník.
Autor: Martina Neckářová

Další možnosti pro parkování zde tak zřejmě v blízké době nevzniknou a mnohým návštěvníkům tak nezbývá než využít městskou hromadnou dopravu. Ti mají několik možností, jak se na Vypich dostat. 

Autobusem:

108 – Hradčanská (metro A)

174 – Luka (metro B) a Hradčanská (metro A)

180 – sídliště Řepy a Vozovna Střešovice

191 – Anděl (metro B) a Sídliště Petřiny

179 – Nové Butovice (metro B) a Ruzyně  

Tramvaje:

22 – nástup metro Nám. Míru, Karlovo náměstí, Národní třída, Malostranské náměstí

25 – nástup metro Kobylisy, Palmovka, Vltavská  

Nejrychlejší cestou je ovšem nastoupit kdekoli na metro A – následně přestoupit na tramvaj číslo 25.

Fotogalerie
5 fotografií