V praxi bude projekt probíhat tak, že lidé na Praze 7 v konkrétní ulici budou mít k dispozici jednoho až dva „VIP metaře“, kteří budou ulicí pravidelně procházet a provádět úklid. Na domech bude mimo jiné vylepen i informační leták, na kterém bude fotka metaře, kontakt na něj a rozpis, kdy v dané lokalitě uklízel. 

Máte doma starý telefon? Darujte ho metaři

Radnice Prahy 7 žádá obyvatele o poskytnutí starých mobilních telefonů, kterými chce metaře vybavit, aby byli po celou pracovní dobu lidem k dispozici.

Během května chceme odstartovat nový projekt "Vím, kdo uklízí moji ulici". V kostce půjde o to, že jednu konkrétní ulici...

Zveřejnil(a) Praha 7 dne 4. duben 2016

VIP metař na Řezáčově náměstí

„Mělo by to být tak, že v květnu budeme projekt testovat v jedné ulici, asi na Řezáčově náměstí. Bude na něj vyčleněný jeden metař. Lidé v domech dostanou přesné informace – že tam několikrát denně metař chodí a bude kontrolovat, jestli na náměstí není nepořádek. Budeme provádět šetření, kolik toho uklidí. Chceme dát měřitelné parametry. Kolik psích exkrementů a pytlů odpadků sebere. Na každém domě, kde nám to povolí, bude cedulka se základními informacemi a fotkou metaře, který pokaždé odškrtne, že tam byl,“ uvedla pro Blesk.cz Karolína Matějková z radnice Prahy 7.

Budoucnost projektu záleží na tom, jestli se osvědčí. Úspěšnost projektu bude radnice také hodnotit dle počtu uklizených odpadků metařem.