„Chceme, aby každý v ulici měl na tohoto konkrétního strážníka telefon a v případě problému volal přímo jemu, je to osvědčený koncept,“ řekl Michal Ridl, ředitel Městské policie obvodního ředitelství Prahy 10.

Praha 10 také zřídí Černou kroniku

Vedení radnice uvažuje také o zřízení speciální rubriky na radničních stránkách, která by mohla sloužit jako „Černá kronika“ a veřejnosti přiblíží práci městské policie. Vše vyplývá z průzkumu, do kterého se zapojila více než tisícovka obyvatel. „Z průzkumu vyplynulo mimo jiné i to, ve kterých oblastech se obyvatelé Desítky cítí méně bezpečně,“ prozradil Bohumil Zoufalík, radní Prahy 10.

Radnice Prahy 10 strážníkům městské policie předala podrobnou mapu rizikových oblastí, které občané nepovažují za bezpečné. Jedná se především o část Vršovic na západ od úřadu a centrální část Strašnic. „S panem ředitelem Ridlem jsme se sešli osobně, řešili jsme způsob zabezpečení konkrétních oblastí, zejména metra Strašnická. Od doby, kdy jsme v této lokalitě omezili prodejny alkoholu, je místo mnohem bezpečnější,“ uvedl Vladimír Novák, úřadující starosta Prahy 10.