První den otevření provozovatelé zahájili netradičně. Od 17 hodin začaly komentované prohlídky Plechárny a představení toho, co v současné době nově zrekonstruované centrum nabízí. Součástí programu byly i takzvané pracovní stoly pro veřejnost, kde se řešil především volný čas na Praze 14.

Představení Plechárny na dni otevřených dveří
Autor: Facebook/Radek Vondra

Jediný krytý skejtový park v Praze 

„Nápad rekonstrukce vlastně vznikl v roce 2014, tedy rok poté, co jsme otevřeli, a vzešel hlavně z potřeby zateplení. V rámci toho jsme vděční, že městská část se ujala vnitřních úprav, které jsou pro nás klíčové, hlavně kvůli skejtové hale, která je v Praze ojedinělá. Je to jediný krytý skejtový park v Praze,“ uvedla vedoucí centra Plechárna Monika Hillebrandová.

Centrum v současné době nabízí prostor pro kulturní a sportovní vyžití. Hlavní myšlenkou centra je pak propojovat místní obyvatele a poskytnout jim místo pro uspořádání vlastních akcí a kurzů. V ateliéru a malém sálu se budou konat workshopy a přednášky. Nově je v areálu centra k dispozici sdílená kancelář. Kromě toho je tu i kavárna.

Sdílená kancelář
Autor: Pavel Lopušník

Komunitní zahrada nebo komunitní gril

V areálu Plechárny bude od 19. března fungovat komunitní zahrada a v létě zde má být takzvaná grilovací zóna, kde bude k dispozici veřejný komunitní gril. 

„Do budoucna jsme přemýšleli nad otevřením půjčovny, protože Plechárna navazuje na park K Čeňku a tady je výborná vycházková trasa do Dolních Počernic. Takže jsme přemýšleli, že bychom tu zbudovali půjčovnu in-line bruslí anebo koloběžek,“ dodává Hillebrandová.

Sportovní hřiště v Plechárně
Autor: Pavel Lopušník
 

Fotogalerie
10 fotografií