Tóny nejen vánočních písní rozezní ve čtvrtek odpoledne stanice metra Florenc C, Můstek A, Muzeum A/C, Vltavská a Hlavní nádraží. Ve vestibulech budou cestujícím i kolemjdoucím zpívat a hrát sbory, jednotlivci i menší hudební uskupení. Tradiční akce „Nalaďte se v metru také o Vánocích“ se letos koná již počtvrté.

Ve čtvrtek 17. prosince 2015 se v pěti stanicích metra uskuteční série koncertů.
Autor: Blesk - Jarmila Hluchá

„Přál bych si, aby Pražané nevnímali MHD pouze jako rychlou, levnou a ekologickou možnost přepravy po městě, i když ani to samo o sobě není rozhodně málo. Podobné akce můžou přispět k tomu, že cestu metrem budou lidé brát i jako chvíli, kdy se můžou odreagovat třeba přečtením novin nebo právě poslechem hudby,“ uvedl náměstek pražské primátorky Petr Dolínek (ČSSD).

„Věřím, že hudebními vystoupeními cestujícím připomeneme blížící se sváteční atmosféru a na chvilku zpomalíme jejich předvánoční shon. Jsem rád, že tento unikátní projekt naladění se na vánoční tóninu v metru je již tradičně spojen se jménem dopravního podniku,“ řekl Jaroslav Ďuriš, generální ředitel a předseda představenstva DPP.

Ve vestibulu stanice Florenc C program zahájí dvojice Brigita Cmuntová & Štěpán Klouček se svou kapelou. Na pódiu je vystřídají swingové tóny uskupení Sunny swing trio. Herec Roman Tomeš z Divadla Kalich a jeho kolegyně Míša Doubravová, známá také ze seriálu Ulice, vystoupí jako třetí. Vystoupení ve stanici Florenc završí acoustic-pop dua Jo’anna.

Hudba bude znít i na Vltavské. Mystickými tóny se svým HangDrumem zahájí Jiří Šámal, po něm pódium opanují děti – DPS Klíček doprovodí flétnový soubor Notečka. Pěvecký sbor Dopravního podniku hl. m. Prahy vystoupí od 17 hodin. Marantha Gospel Choir završí od 18 hodin hudební odpoledne gospelovými písněmi.

Ve společném vestibulu metra Muzeum A/C zahraje od 17 hodin smyčcové Esferas kvarteto. Tito absolventi pražské konzervatoře mají přichystánu nejen klasiku, ale i popovou a filmovou hudbu. Svým druhým vystoupením v rámci této akce bude přichystán Pěvecký sbor DPP a jako poslední zde zahraje smíšený pěvecký sbor Labyrint.

Tři kapely zahrají také ve vestibulu stanice Hlavní nádraží. Kombinaci beat boxu a živých nástrojů předvede uskupení Beat It v čele s Tiny Beatem, který patří mezi šestnáctku nejlepších beatboxerů světa. Beat box vystřídají jazzové rytmy, když vystoupí moderní jazzový Big Band sestavený ze studentů Vyšší odborné školy při Konzervatoři Jaroslava Ježka. Pravou vánoční atmosféru podtrhne vystoupení chlapeckého pěveckého sboru Bruncvík.

Ve vestibulu stanice Můstek A se budou během odpoledne střídat studenti jedné z největších hudebních škol na světě Yamaha.

Fotogalerie
5 fotografií