Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Signal festival se vrací: Podívejte se, jak se Praha rozzáří!

/
  • Prahu opět rozsvítí Signal festival!
    13. října 2015 ● 06:55

    V pátek se Praha opět rozsvítí nevšedními světelnými instalacemi a projekcemi. Už potřetí se totiž vrátí úspěšný Signal festival, který opět předvede talent tvůrců, kteří si umí kreativně a hlavně originálně pohrát se světelnými efekty dohromady s architekturou anebo festivalovými návštěvníky.

  • 1.

    JOANIE LEMERCIER – PROJECTION – KLÁROV / MALÁ STRANA

    Nimbes je dechberoucí patnáctiminutová audiovizuální show promítaná na vnitřek speciální kupole. Monumentální kupole, na kterou se Nimbes promítá, připomíná atmosféru svatého prostoru chrámu i strop planetária. 

     

  • 2.

    PETR KREJČÍK – VIDEOMAPPING – PALÁC KINSKÝCH / STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ

    Videomapping vytvořený na míru rokokové fasády paláce Kinských na Staroměstském náměstí pochází z produkce umělce Petra Krejčíka ve spolupráci s hudebníkem a výtvarníkem Ondřejem Skalou a umělcem a žonglérem Ati Sphere. Projekce kombinuje abstraktní tvary s ožíváním prvků na fasádě nebo iluze evokující vodní hladinu.

    Cirque Garuda - Lavka River Stage 2012 from Cirque Garuda on Vimeo.

     

  • 3.

    BELCANDOR – INSTALACE – PETŘÍNSKÁ ROZHLEDNA

    Studio BelCandor tvoří Matyáš Kavan a Sandra Kavanová Cieslarová. Zabývají se světelným designem, scénografií, 3D vizualizacemi, grafickým designem a VJingem. V minulosti například vytvořili světelně pyrotechnickou instalaci na Vítkově v rámci Pražské muzejní noci nebo light design baru v LaFabrice. Během letošního SIGNALu rozsvítí Petřínskou rozhlednu, jednu z nejpopulárnějších lokací prvního ročníku festivalu.

     

  • 4.

    MATTHIJS MUNNIK – INSTALACE – NÁMĚSTÍ REPUBLIKY

    Omamná instalace Lightscape se skládá ze dvou světelných boxů vyplněných zneklidňujícím světlem a zvukovými vlnami, které se k divákovi linou ze všech stran. Pomocí stroboskopického efektu vzniká halucinační dojem, kdy se před očima návštěvníků formuje iluze různých světelných tvarů a vzorů. 

     

    Instalace
    Autor: www.matthijsmunnik.nl

  • 5.

    NOHISTA – INSTALACE – STALIN / LETENSKÉ SADY

    Interaktivní světelná a zvuková instalace Resonant je monumentální struktura postavená z  trubic LED zářivek. Temný tunel mohou návštěvníci aktivovat pouhým slovem nebo výkřikem. Zaznamenaný hlas se přemění v hudební stopu, která následně aktivuje světelné efekty a formuje jimi podobu prostoru. Pro každého návštěvníka tak vzniká nová, unikátní kompozice všech zvukových i vizuálních prvků.

     

  • 6.

    NONOTAK – INSTALACE - NÁPLAVKA

    Audiovizuální instalaci Convergence tvoří jednoduchá geometrická struktura  LED zářivek. Třiadvacet modrých křížů je zasazeno do industriální atmosféry osmnáctimetrového tunelu vytvořeného ze tří skladovacích kontejnerů. Motiv kříže je v tvorbě dua NONOTAK nový a nebyl zvolen náhodou – skrývá se za ním spousta významů. Používáme ho například jako matematický symbol pro násobení nebo k označení pozice na mapě.

     

  • 7.

    INTEL – 3DSENSE – INSTALACE – ŠÍTKOVSKÁ VĚŽ / MÁNES

    Interaktivní projekci FACES vytvářejí sami návštěvníci. Pomůže jim k tomu kamera RealSense od společnosti Intel, která dokáže snímat 3D model hlavy. Trojrozměrné tváře návštěvníků se poté promítají přímo na stěnu Šítkovské věže, se kterou si mohou pohrát a vytvářet iluzi bourání nebo třeba odkrývání cesty do jejích útrob. Je tedy jen na divácích, jakou podívanou pro sebe i ostatní připraví.

     

  • 8.

    NINA ŠULIN – INSTALACE – NÁPLAVKA / AVOID

    Instalaci In Parallel tvoří spletenec barevných geometrických tvarů nesoucích se prostorem, zamotaných do světélkující linie reagující na UV světlo. Na pozadí ji doplňuje experimentální zvuková kulisa slovinského umělce a hudebníka Andreje Hrvatina. Návštěvníci se náhle ocitnou ve futuristické sci-fi krajině, kterou pro ně umělkyně vytvořily na oblíbené pražské náplavce.

    Nina Sulin
    Autor: signal.cz

  • 9.

    VALOPARTA – INSTALACE – STŘELECKÝ OSTROV

    Instalace Magical Garden na Střeleckém ostrově stojí na dynamickém osvětlení, silných barvách a meditativním tempu, které společně formují intenzivní atmosféru pronikající i do vzdálených pražských zákoutí. Uklidňující kulisu dotváří originální zvukový doprovod. Návštěvníkům SIGNAL festivalu se naskytne nebývale velkolepý pohled na jindy stínem stromů upozaděný ostrov.

    Valoparta
    Autor: earch.cz

  • 10.

    HC GILJE – INSTALACE - FARNOST PANNY MARIE SNĚŽNÉ / JUNGMANNOVO NÁMĚSTÍ

    Dva světelné paprsky putují místností a dopadáním na vznášející se minimalistické bílé rámy vytvářejí fascinující stínovou hru. Setmělá instalace navozuje dojem nekonečné prázdnoty. Norský umělec HC Gilje svou původně interiérovou světelnou instalaci v Praze poprvé představuje v exteriéru a jeho tajemnou atmosféru přináší do intimního prostředí dvora před kostelem Panny Marie Sněžné.

    revolver and spin at Wood Street Galleries 2015 from hc gilje on Vimeo.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy