Neuvěřitelný případ se odehrál na začátku června v pražském metru v Kobylisích. Útočník tam shodil 57letého muže přímo do kolejiště metra. Jediným jeho prohřeškem bylo, že se ohradil slovy „co děláš“, když do něj útočník narazil. Co pak následovalo, muselo být jako noční můra.

Útočník ho totiž strčil do kolejiště. Muž padl po zádech přímo na koleje. „Naštěstí na perónu byly jiné osoby, které poškozenému pomohly z kolejiště ještě před příjezdem soupravy,“ řekl k celé věci mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Co je ale na celém případu nejvíc šokující, je chování útočícího muže. Ten nerušeně pokračoval v chůzi po nástupišti kobyliského metra a vyjel eskalátory ven. Za celou dobu se ani neohlédl, zda starší muž stále leží v kolejišti, nebo jestli mu někdo pomáhá ven, aby ho nepřejela souprava metra.

Útočník po incidentu v klidu odkráčel z metra.
Autor: Ramon Hofman

57letý muž měl velké štěstí. Pád skončil zlomeninou tři žeber. Znalci teď posuzují, zda není namístě tento případ přehodnotit na těžké ublížení na zdraví. „Pro ublížení na zdraví hrozí teď pachateli trest odnětí svobody až na 3 roky. Pokud by došlo k překvalifikování na těžké ublížení na zdraví, hrozil by mu mnohem vyšší trest,“ dodal Hulan.

Video
Video se připravuje ...

Celý útok zachytily bezpečností kamery ve stanici metra Kobylisy. Dopravní podnik hl.m.Prahy, Policie

Dobře si prohlédněte fotku tohoto útočníka. Podle šrámu na jeho obličeji může být možné, že potyčka se seniorem v metru nebyla jedinou, které se na začátku června zúčastnil. Pokud jste ho viděli ve svém okolí, kontaktujte policii na lince 158!

Fotogalerie
3 fotografie