O peripetiích ve stanici Nádraží Veleslavín dnes ve zvláštním materiálu informovala americká agentura Associated Press (AP), podle níž se v Praze stále těžko hledá optimální cesta na letiště. Nádraží Veleslavín má kvůli úsporám při projektování stanice u autobusového terminálu linky 119 jedoucí na letiště pouze pevné schodiště. To znamená, že lidem mířícím na letiště stojí v cestě 32 vysokých schodů, napsala AP.

Video
Video se připravuje ...

Místo eskalátorů mozoly: Takhle fungují nosiči kufrů v metru! Tereza Hodáliková, David Malík, Matěj Smlsal

„Vypadá to jako detail, ale říkejte to nějakým 3,5 milionům cestujících z více než 11 milionů ročně využívajících letiště, pro něž je autobus nejlepší možností,“ uvedla agentura. Její zpravodaj si všiml toho, že u schodů vypomáhají letištěm najatí portýři, kteří nosí lidem těžká zavazadla.

Město sice zvažuje umístění eskalátoru u východu k terminálu, případně jiné náhradní řešení, kdy k tomu však dojde, není známo. Neví se ani to, kdy pojede k letišti vlak, k jehož neexistující stanici eskalátory na Nádraží Veleslavín vedou, poznamenala AP. „Praze stále přímé vlakové spojení s letištěm chybí, a tak lidem zbývá cesta autem nebo to, že budou riskovat okradení od nechvalně známých pražských taxikářů,“ dodala agentura.

Fotogalerie
19 fotografií