Hromadná nehoda čtyř kamionů a zhruba 50 dalších vozů na 17. kilometru silnice R1 zablokovala dnes na více než pět hodin Pražský okruh ve směru na letiště. Provoz by na komunikaci obnoven zhruba v 16:15. Policisté podle mluvčího Tomáše Hulana kvůli havárii také na několik hodin uzavřeli nájezd z dálnice D1 na okruh, krátce byl také uzavřen Lochkovský tunel.

 

Záchranáři na místě kolize ošetřili šest lehce zraněných lidí, řekla ČTK mluvčí Jiřina Ernestová. Byly mezi nimi čtyři děti, které záchranka převezla preventivně na pozorování do nemocnice Motol.

 

V rámci hromadné havárie, která začíná u výjezdu do ulice K Barrandovu, se podle Hulana stala postupně celá řada menších nehod. Na místo již dorazilo deset výjezdových policejních skupin, desítky dalších dopravních policistů se starají o odklon dopravy. Přistoupili jsme k nejrazantnějšímu opatření a zcela jsme uzavřeli nájezd z D1 na Pražský okruh,“ uvedl Hulan.

 

Nehoda na páteřní komunikaci může mít souvislost s dílčí sněhovou bouří na jihu Prahy,“ uvedl Hulan. Následky kolize se podle něj budou odstraňovat zřejmě několik hodin.

 

K další hromadné nehodě došlo před polednem na 117. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Srazilo se zde několik desítek nákladních a osobních aut. Na místě je 19 zraněných osob.

Fotogalerie
9 fotografií