Karl zmizel 15. listopadu na rozlučce se svobodou svého bratrance Leeho. Ten kvůli svému ztracenému příbuznému dokonce na neurčito odvolal svatbu, protože nemůže myslet na nic jiného.

Od té doby přicházela jen nejistá svědectví. „Pohřešovaný byl 16. listopadu viděn na Palackého náměstí a o den později v oblasti Národního divadla. V obou případech měl vykazovat známky podnapilosti a zmatenosti,“ popsal Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Karla se přesto nepodařilo najít. Skupina Britových přátel a příbuzných od doby jeho zmizení hledá na vlastní pěst v ulicích Prahy ve dne v noci. Jejich pátrání přineslo na konci listopadu děsivý nález.

Britská skupina našla na schodech Libeňského mostu mrtvolu! „Přeskočil jsem ten starý plot a viděl tam ležet muže, skoro celého nahého. Měl na sobě jen svetr,“ řekl Blesk.cz Karlův bratranec Steve.

Zdánlivě vypadal jako Karl, ale nebyl to on. Třikrát jsem se ujistil, že to není on. Podíval jsem se zblízka,“ řekl Brit, který vzápětí zavolal policii. Strážci zákona u muže našli občanský průkaz a zjistili, že je to Čech. „Doufám, že jsme pomohli někomu ukončit jeho trápení a najít rozřešení,“ dodal Steve.

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Tělo ve Vltavě, je to hledaný Brit? A jak velký nádor má Bartoška? redakce Blesk TV

Při pátrání po Britovi bylo ale včera nalezeno další mrtvé tělo. Tentokrát na Smíchově u Jiráskova mostu. „Ve vodě byl muž tři až pět týdnů. Stav těla neumožňuje přesnou identifikaci. Byla nařízena soudní pitva. Jedna z vyšetřovacích verzí je i ta, že by se mohlo jednat o pohřešovaného britského občana,“ řekla Blesk.cz mluvčí policie Andrea Zoulová.

Policisté na místě zajistili několik předmětů, které zesnulému muži patřily. Mezi nimi bylo i tričko a boty. Blesk.cz se proto dotázal Steva, zda jde o oblečení, které měl jeho příbuzný osudné noci, kdy zmizel, na sobě.

„Jsem si jistý, že to nejsou Karlovy věci,“ řekl exkluzivně Blesk.cz Karlův bratranec Steve. „Tento muž měl šedivé tričko bez vzoru. Karl měl na sobě vzorovanou košili. Nosil také plátěné tenisky, zatímco nalezený muž měl sportovní boty,“ dodal. Záhada zmizelého Brita tak pokračuje...

Video
Video se připravuje ...

Pohřešovaný Brit v Praze: Kokain, záhada a tajemství před synem! Jan Jedlička, Ladislav Leimer, David Vaniček

Fotogalerie
15 fotografií