Přestože pohodlí České dráhy nemohly zajistit, alespoň zařídily lidem malé občerstvení. „Rozdáváme vodu, kávu, čaj a sušenky. Víc udělat nemůžeme a sami nemáme moc informací, kdy se vlaky rozjedou,“ řekl Blesk.cz ve dvě ráno jeden z pracovníků. „Snažíme se lidem pomoct, jak to jen jde. Kromě občerstvení si u nás můžou nabít telefon nebo mají k dispozici počítač, kde se můžou sami podívat na internet, jaká panuje extrémní situace,“ dodal muž, který si od některých naštvaných lidí vyslechl i nadávky.

Doslova rozčílený byl Lukáš Hlaváček z Hradce Králové. „Měl jsem v Praze večer schůzku, jenže místo toho jsem strávil ve vlaku sedm hodin. Jel jsem sem zbytečně. V Praze nic nejezdí a České dráhy nejsou schopny v ničem pomoct. Alespoň zajistit taxi, když mají vlastní,“ zuřil cestující, který neměl možnost dostat se zpátky do Hradce. „Nikdo tu nic neví. Jsem zvědavý, jak to budou řešit,“ kroutil hlavou naštvaný muž.

Video
Video se připravuje ...

Urážky a agrese! Stovky lidí uvěznila ledovka na nádraží! Tomáš Koníček, Tomáš Polák, Martin Pekárek

Nedobrovolným »bezdomovcem« se na celý večer stal Adam Haidler (22). „V 17:53 mi měli přijet spolubydlící z Žiliny. Mají klíče od bytu a já se teď nemůžu dostat domů. Takže tu na ně čekám a nevím, co bude,“ líčil zoufalý mladík. Sice nebyl zákazník Českých drah, nicméně byl rád, že má kde počkat na kamarády. „Ještě že je tu k dispozici čaj nebo káva. Těžko říct, jak dlouho tu ještě budu čekat,“ povídal ve tři hodiny ráno.

V místech, kde se prodávají jízdenky, zůstala celý večer i trojice kamarádek Karolína (24), Barbora (23) a Kateřina (24). „Přiletěly jsme večer z Nizozemska a chtěly pokračovat vlakem do Ostravy. Měly jsme koupený lístek, ale už tu čekáme asi šest hodin. Nikdo neví, co bude,“ povídala Karolína, která s kamarádkami sledovala aktuální zpravodajství na tabletu. „Je to extrém. Před odletem jsem spala jen tři hodiny a teď jedu v kuse už přes dvacet hodin. Těžko říct, kdy se dostanu do postele,“ přidala se Kateřina. Trojice nakonec vrátila jízdenky a zabukovala si nejbližší autobus.

Fotogalerie
15 fotografií